Chili ízesítésű ghee, tisztított vaj fűszeres szószban

Chili ízesítésű ghee

A chili ízesítésű ghee a dél-ázsiai konyha egyik alapvető összetevője, amely a tisztított vaj gazdag ízét ötvözi a fűszerek intenzív ízével. A ghee-t tradicionálisan a főzés során használják, mivel gazdag ízű és egészséges zsír. A chili és a különböző fűszerek hozzáadásával egy igazán egyedi ízélményt nyújt, amit szinte minden ételhez hozzáadhatsz, hogy kiemelje az ízeket. Az indiai konyha egyik legfontosabb hozzávalója, amely sokféle ételhez illik.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Ghee (tisztított vaj)
2 db Szárított chili
2 gerezd Friss fokhagyma
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Koriander
0.5 tk. Fekete bors
4 levél Curry levél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A ghee-t (tisztított vajat) lassú tűzön olvaszd meg egy serpenyőben. Figyelj arra, hogy ne égjen meg, csak olvadjon fel.

    A ghee-t fokozatosan melegítsd, hogy megőrizze az ízét, és ne égjen meg.

    2

    A szárított chili-t vágd apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze egy fokhagymanyomóval.

    A chili mennyiségét az ízlésed szerint állíthatod, hogy mennyire legyen csípős.

    3

    A meleg ghee-be tedd bele a chili darabokat, fokhagymát, köményt, koriandert, fekete borsot és curry leveleket. Pirítsd őket közepes lángon 3-5 percig, amíg a fűszerek illatozni kezdenek.

    Ne pirítsd túl a fűszereket, mert gyorsan megéghetnek, és keserűvé válhatnak.

    4

    Amikor a fűszerek már illatoznak, vedd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni, hogy az ízek összeérjenek.

    Hagyd pihenni a ghee-t, hogy a fűszerek teljesen átadják az ízüket.

    5

    Szűrd le a ghee-t egy finom szűrőn vagy sajttörlőn, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd tedd üvegbe vagy műanyag tárolóba, és hagyd szobahőmérsékleten lehűlni.

    A fűszeres ghee-t jól zárható edényben tárold, hogy sokáig elálljon.