A ghee-t (tisztított vajat) lassú tűzön olvaszd meg egy serpenyőben. Figyelj arra, hogy ne égjen meg, csak olvadjon fel.
A ghee-t fokozatosan melegítsd, hogy megőrizze az ízét, és ne égjen meg.
A szárított chili-t vágd apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze egy fokhagymanyomóval.
A chili mennyiségét az ízlésed szerint állíthatod, hogy mennyire legyen csípős.
A meleg ghee-be tedd bele a chili darabokat, fokhagymát, köményt, koriandert, fekete borsot és curry leveleket. Pirítsd őket közepes lángon 3-5 percig, amíg a fűszerek illatozni kezdenek.
Ne pirítsd túl a fűszereket, mert gyorsan megéghetnek, és keserűvé válhatnak.
Amikor a fűszerek már illatoznak, vedd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni, hogy az ízek összeérjenek.
Hagyd pihenni a ghee-t, hogy a fűszerek teljesen átadják az ízüket.
Szűrd le a ghee-t egy finom szűrőn vagy sajttörlőn, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd tedd üvegbe vagy műanyag tárolóba, és hagyd szobahőmérsékleten lehűlni.
A fűszeres ghee-t jól zárható edényben tárold, hogy sokáig elálljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.