Főzd meg a burgonyát héjában, majd hagyd kissé kihűlni. Hámozd meg, és egy krumplinyomó segítségével törd pépesre, hogy teljesen sima állagot kapj.
A burgonyát héjában főzd, mert így kevésbé szívja meg magát vízzel. A krumplinyomóval simább állagot érhetsz el, mint a krumplinyomó nélkül.
Keverd össze a tört burgonyát a liszttel, a tojássárgájával és a sóval. Gyúrd össze óvatosan, hogy egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapj. Ne dolgozd túl, mert kemény lesz a gnocchi!
A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Adj hozzá annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon, de ne legyen túl kemény. A túlzott gyúrást kerüld, mert a gnocchi rágós lesz.
Oszd a tésztát négy részre, majd mindegyikből sodorj hosszú, kb. 2 cm átmérőjű hengert. Egy éles késsel vágj belőle 2 cm-es darabokat.
A tésztát lisztezett felületen sodord, hogy ne ragadjon.
A vágott darabokat formázhatod villával, hogy bordázott felületet kapjanak, ami jobban megtartja a szószt.
A villával való formázáshoz lisztezd be a villát, hogy ne ragadjon a tészta.
Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Dobd bele a gnocchikat, és főzd őket addig, amíg feljönnek a víz felszínére (kb. 2-3 perc). Ezután szűrd le.
Amikor a gnocchik feljönnek a víz tetejére, az azt jelenti, hogy megfőttek. Ne főzd tovább, mert szétesnek.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott fokhagymát közepes lángon, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a tejszínt, és hagyd, hogy kissé besűrűsödjön alacsony lángon, folyamatos keverés mellett.
A tejszínt alacsony lángon forrald, hogy ne égjen le.
Szórd bele a chili pelyhet és a reszelt parmezánt, majd keverd addig, amíg teljesen elolvadnak a szószban.
A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd.
Dobd bele a főtt gnocchikat, és óvatosan forgasd össze a fűszeres chilis szósszal, hogy minden darabot bevonjon.
Óvatosan forgasd össze a gnocchikat a szósszal, hogy ne törjenek össze.
Tálaláskor szórd meg friss aprított petrezselyemmel és extra chilipehellyel a pikáns íz fokozásához.
A friss petrezselyem és chilipehely nem csak ízt, hanem színt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.