Chilis gnocchi tálalva

Chilis gnocchi

A chilis gnocchi egy izgalmas olasz fogás, amely a burgonyás gnocchi puhaságát fűszeres, pikáns chilivel kombinálja. Ez a recept tökéletes választás azok számára, akik szeretik az enyhén csípős, karakteres ízeket. A tejszínes alap, a parmezán és a chili tökéletes harmóniát alkot, amelyet a fokhagyma és a friss petrezselyem még ízletesebbé tesz. Az étel egyszerre laktató és különleges, amely minden alkalomra megfelelő választás lehet. TIPP: Ha még tüzesebb ízt szeretnél, használj friss aprított chilit is a chilipehely mellett, vagy adj hozzá egy kis cayenne borsot!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
120 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
30 g Vaj
150 ml Tejszín
50 g Parmezán sajt
1 tk. Chilipehely
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában, majd hagyd kissé kihűlni. Hámozd meg, és egy krumplinyomó segítségével törd pépesre, hogy teljesen sima állagot kapj.

    A burgonyát héjában főzd, mert így kevésbé szívja meg magát vízzel. A krumplinyomóval simább állagot érhetsz el, mint a krumplinyomó nélkül.

    2

    Keverd össze a tört burgonyát a liszttel, a tojássárgájával és a sóval. Gyúrd össze óvatosan, hogy egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapj. Ne dolgozd túl, mert kemény lesz a gnocchi!

    A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Adj hozzá annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon, de ne legyen túl kemény. A túlzott gyúrást kerüld, mert a gnocchi rágós lesz.

    3

    Oszd a tésztát négy részre, majd mindegyikből sodorj hosszú, kb. 2 cm átmérőjű hengert. Egy éles késsel vágj belőle 2 cm-es darabokat.

    A tésztát lisztezett felületen sodord, hogy ne ragadjon.

    4

    A vágott darabokat formázhatod villával, hogy bordázott felületet kapjanak, ami jobban megtartja a szószt.

    A villával való formázáshoz lisztezd be a villát, hogy ne ragadjon a tészta.

    5

    Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Dobd bele a gnocchikat, és főzd őket addig, amíg feljönnek a víz felszínére (kb. 2-3 perc). Ezután szűrd le.

    Amikor a gnocchik feljönnek a víz tetejére, az azt jelenti, hogy megfőttek. Ne főzd tovább, mert szétesnek.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott fokhagymát közepes lángon, amíg illatos nem lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    7

    Öntsd hozzá a tejszínt, és hagyd, hogy kissé besűrűsödjön alacsony lángon, folyamatos keverés mellett.

    A tejszínt alacsony lángon forrald, hogy ne égjen le.

    8

    Szórd bele a chili pelyhet és a reszelt parmezánt, majd keverd addig, amíg teljesen elolvadnak a szószban.

    A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd.

    9

    Dobd bele a főtt gnocchikat, és óvatosan forgasd össze a fűszeres chilis szósszal, hogy minden darabot bevonjon.

    Óvatosan forgasd össze a gnocchikat a szósszal, hogy ne törjenek össze.

    10

    Tálaláskor szórd meg friss aprított petrezselyemmel és extra chilipehellyel a pikáns íz fokozásához.

    A friss petrezselyem és chilipehely nem csak ízt, hanem színt is ad az ételnek.