Chorizós perec tálalva

Chorizós perec

A chorizós perec egy pikáns és ínycsiklandó étel, amely ötvözi a sós perec tésztát és a füstölt chorizo kolbász gazdag ízét. A spanyol eredetű chorizo kolbász, amely fűszeres és enyhén csípős, tökéletes kiegészítője a perecnek. Az első ilyen típusú pereceket a mediterrán konyhában kezdtek el készíteni, és azóta egyre népszerűbbé váltak a világ más részein is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Búzaliszt
150 g Chorizo kolbász
20 g Élesztő
10 g Cukor
250 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
1 l Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.

    A lisztet szitáld át, hogy a tészta könnyebb legyen.

    2

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ideális hőmérséklet a kézmeleg (kb. 37°C). Ha az élesztő nem fut fel, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és újat kell használni.

    3

    Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától, és rugalmas tapintású. Ha nagyon ragad, adj hozzá egy kevés lisztet.

    4

    Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.

    A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon. A keléshez meleg, huzatmentes helyet válassz.

    5

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.

    Lisztezd be a munkafelületet, hogy a tészta ne ragadjon le.

    6

    A chorizo kolbászt szeleteld fel apró darabokra, és egy serpenyőben pirítsd meg, amíg a felesleges zsiradék kiolvad és a kolbász enyhén ropogós lesz.

    A chorizo pirításakor figyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. A kiolvadt zsiradékot leöntheted, hogy a perecek ne legyenek túl zsírosak.

    7

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.

    A szódabikarbóna mennyiségétől függően a víz habozhat. A blansírozás során a perecek felveszik a jellegzetes ízüket és állagukat.

    8

    Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a pirított chorizo darabokkal. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld a pereceket, és ha túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!

    A frissen sült perecek a legfinomabbak, de másnap is fogyaszthatók.