Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A lisztet szitáld át, hogy a tészta könnyebb legyen.
A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ideális hőmérséklet a kézmeleg (kb. 37°C). Ha az élesztő nem fut fel, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és újat kell használni.
Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától, és rugalmas tapintású. Ha nagyon ragad, adj hozzá egy kevés lisztet.
Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.
A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon. A keléshez meleg, huzatmentes helyet válassz.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.
Lisztezd be a munkafelületet, hogy a tészta ne ragadjon le.
A chorizo kolbászt szeleteld fel apró darabokra, és egy serpenyőben pirítsd meg, amíg a felesleges zsiradék kiolvad és a kolbász enyhén ropogós lesz.
A chorizo pirításakor figyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. A kiolvadt zsiradékot leöntheted, hogy a perecek ne legyenek túl zsírosak.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.
A szódabikarbóna mennyiségétől függően a víz habozhat. A blansírozás során a perecek felveszik a jellegzetes ízüket és állagukat.
Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a pirított chorizo darabokkal. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld a pereceket, és ha túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet.
Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!
A frissen sült perecek a legfinomabbak, de másnap is fogyaszthatók.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.