Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.
A sütő előmelegítése kritikus a megfelelő tészta állag eléréséhez. Használj sütőhőmérőt a pontos beállításhoz.
A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert.
A tojásokat és a cukrot minél tovább vered, annál levegősebb lesz a tészta.
Add hozzá az olajat, a tejet, vaníliás cukrot, majd jól keverd el.
A hozzávalóknak szobahőmérsékletűnek kell lenniük, hogy jobban elegyedjenek.
A citrom héját reszeld le, majd keverd hozzá a tojásos keverékhez. Az őrölt bazsalikomot is add hozzá a tésztához.
A citrom héját óvatosan reszeld, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lehet.
A lisztet, sütőport, csipet sót egy tálban keverd össze. Az összes száraz hozzávalókat szitálás nélkül is hozzáadhatod, de a szitálás segít elkerülni a csomókat.
A szitálás levegősebbé teszi a lisztet, ami könnyebb tésztát eredményez.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, közben folyamatosan keverve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek.
A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.
Használj fagyiskanalat a tészta egyenletes elosztásához.
Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj rá. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Miután a cupcakes teljesen kihűlt, készítsd el a díszítést. A tejszínt habosra verd, majd egy kis citromlevet is adj hozzá, hogy fokozza az ízeket.
A hideg tejszín könnyebben habosodik fel. A citromlé frissességet ad a krémnek.
A kész krémet kanállal vagy habzsák segítségével oszd el a cupcakes tetején, majd díszítsd egy-két friss bazsalikom levéllel.
A habzsák egyenletesebb díszítést tesz lehetővé. A bazsalikomleveleket közvetlenül tálalás előtt helyezd rá, hogy frissek maradjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.