Cornish pasty chorizóval és paprikával, tálalva gazdag töltelékkel és ropogós tésztával

Cornish pasty chorizóval és paprikával

A Cornish pasty a brit konyha egyik legismertebb ételének számít, amelyet hagyományosan hússal, zöldségekkel és fűszerekkel töltenek. A chorizóval és paprikával készült változat egy ínycsiklandó, gazdag ízvilágot kínál, miközben a leveles tészta ropogós és könnyű marad. Ez az étel tökéletes választás egy gyors vacsorához, vagy ha valami különlegesebbet szeretnénk készíteni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tészta (leveles vagy pitetészta)
200 g Chorizó kolbász
1 db Piros paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Burgonya
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Friss bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozzuk meg, majd apró kockákra vágjuk. A paprikát és a hagymát is vágjuk fel kis darabokra.

    A burgonyát apróra vágjuk, hogy gyorsan megfőjön és a tészta belsejében egyenletesen eloszoljon.

    2

    A chorizó kolbászt hámozzuk meg, majd apró darabokra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a chorizót, hogy kisütjük a fűszeres zsírt.

    A chorizó az étel ízét gazdagítja, ha kicsit karamellizáljuk, hogy a fűszerek kioldódjanak belőle.

    3

    Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, paprikát és burgonyát a serpenyőhöz. Pirítsuk őket néhány percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket ne pirítsuk túl, csak annyira, hogy megpuhuljanak, de ne veszítsék el frissességüket.

    4

    Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ezután adjunk hozzá egy csipet sót és borsot a keverékhez.

    Az ízek összeéréséhez hagyjuk hűlni a tölteléket, hogy könnyebben lehessen a tésztába tölteni.

    5

    A leveles tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd vágjuk négy egyenlő részre. Mindegyik tészta közepére tegyünk egy adagot a töltelékből.

    A tésztát ne vágjuk túl nagyra, hogy a töltelék könnyen elférjen és ne szakadjon ki a sütés során.

    6

    Hajtogassuk össze a tészta széleit, hogy félhold alakú kis batyut kapjunk, majd a széleket nyomjuk össze a tészta szélével.

    Ha jól nyomjuk össze a széleket, a tészta nem fog szétnyílni sütés közben.

    7

    Kenjük meg a tésztát felvert tojással, hogy szép fényes és aranybarna legyen, majd helyezzük a pasty-kat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tojásfelverés segít abban, hogy a tészta szépen megpiruljon és ropogós legyen.

    8

    Előmelegített 200°C-os sütőben süssük a pasty-kat 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.