A marhahúst vágd apró kockákra. A krumplit, sárgarépát és hagymát is hámozd meg, majd apróra vágd őket.
A hús és a zöldségek aprítása segít abban, hogy egyenletesen süljenek a tésztában.
A fokhagymát zúzd össze. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, majd pirítsd meg benne a marhahúst, amíg szép barna színt kap. Ekkor add hozzá az apróra vágott zöldségeket és a fokhagymát.
A hús pörkölése intenzívebb ízt ad a tölteléknek.
A keveréket főzd 10-15 percig, hogy minden összetevő megpuhuljon. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd hagyd hűlni a tölteléket.
Ha túl sok lé marad a serpenyőben, hagyd elpárologni, hogy a töltelék ne legyen túl vizes.
A leveles tésztát nyújtsd ki, és vágd fel 4 egyenlő részre. Minden tésztalapot tölts meg egy kis adag töltelékkel, majd hajtsd félbe és nyomd össze a széleket, hogy jól záródjon.
A tészta széleit villával is összenyomhatod, így biztosan ne jöjjön ki a töltelék.
Tegyük a pasty-kat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg őket felvert tojással a szép aranybarna szín érdekében.
A tojáskenés extra fényt és színt ad a leveles tésztának, így még étvágygerjesztőbb lesz.
Előmelegített 200°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a tészta ropogós és aranybarna lesz.
Ne nyisd ki a sütőt az első 20 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.