Cornish pasty leveles tésztával, gazdag marhahúsos töltelékkel, ropogós aranybarna színben

Cornish pasty leveles tésztával

A Cornish pasty egy hagyományos angol étel, amelynek eredete a Cornwall régióra vezethető vissza. Az ételt eredetileg bányászok számára készítették, mivel könnyen magukkal vihették a munkába. A leveles tészta és a gazdag húsos töltelék tökéletes kombinációja, amely minden falatban a brit konyha ízeit hozza. Az étel népszerűségét az egyszerű elkészítésének és tápláló jellegeinek köszönheti. A Cornish pasty minden alkalomra tökéletes választás, és garantáltan elnyeri a család tetszését.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús
2 db Krumpli
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csomag Leveles tészta
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tömörítéshez tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd apró kockákra. A krumplit, sárgarépát és hagymát is hámozd meg, majd apróra vágd őket.

    A hús és a zöldségek aprítása segít abban, hogy egyenletesen süljenek a tésztában.

    2

    A fokhagymát zúzd össze. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, majd pirítsd meg benne a marhahúst, amíg szép barna színt kap. Ekkor add hozzá az apróra vágott zöldségeket és a fokhagymát.

    A hús pörkölése intenzívebb ízt ad a tölteléknek.

    3

    A keveréket főzd 10-15 percig, hogy minden összetevő megpuhuljon. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd hagyd hűlni a tölteléket.

    Ha túl sok lé marad a serpenyőben, hagyd elpárologni, hogy a töltelék ne legyen túl vizes.

    4

    A leveles tésztát nyújtsd ki, és vágd fel 4 egyenlő részre. Minden tésztalapot tölts meg egy kis adag töltelékkel, majd hajtsd félbe és nyomd össze a széleket, hogy jól záródjon.

    A tészta széleit villával is összenyomhatod, így biztosan ne jöjjön ki a töltelék.

    5

    Tegyük a pasty-kat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg őket felvert tojással a szép aranybarna szín érdekében.

    A tojáskenés extra fényt és színt ad a leveles tésztának, így még étvágygerjesztőbb lesz.

    6

    Előmelegített 200°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a tészta ropogós és aranybarna lesz.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 20 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen.