A marhahúst vágd kis kockákra, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg.
A hús ne legyen túl apró, hogy ne veszítse el a textúráját a töltelékben.
A sárgarépát, krumplit és vöröshagymát apróra vágd, majd add hozzá a pirított húsos keverékhez. Sózd, borsozd, és főzd még 10 percig.
A zöldségeket apróra vágva gyorsan megpuhulnak, így az étel könnyen elkészíthető.
A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a keverékhez. Főzd még egy pár percig.
A fokhagyma finom ízt ad a tölteléknek, de ne főzd túl, hogy ne legyen keserű.
A leveles tésztát nyújtsd ki, és vágj belőle kis köröket. Töltsd meg őket a hússal és zöldségekkel, majd hajtsd félbe a tésztát.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy ne szakadjon el sütés közben.
A tésztákat csípővel zárd le, majd egy villával nyomkodd meg a széleket, hogy jól összetapadjanak.
A szélek jól záródjanak, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
A tojást verd fel, és kend meg vele a pastykákat, hogy szép fényesre süljön.
A tojás szép színt ad a tésztának, és ropogósabbá teszi.
Előmelegített 180 °C-os sütőben süsd a pastykákat 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.
Ha a tészta túl gyorsan barnul, takard le egy alufóliával, hogy a belseje is átsüljön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.