Cornish pasty mini formában, gazdag húsos és zöldséges töltelékkel

Cornish pasty mini formában

A Cornish pasty eredetileg egy hagyományos brit étel, amelyet Cornwallból származtatnak. Az ételt hagyományosan a bányászok számára készítették, mert könnyen hordozható, és gazdag tápanyagokban. A mini változatok könnyen elkészíthetők, és ideálisak piknikekre vagy könnyed vacsorákhoz. Az étel tésztája kívül ropogós, belül pedig gazdag húsos és zöldséges töltelékkel rendelkezik, ami minden falatnál ínycsiklandó élményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús
1 db Sárgarépa
2 db Krumpli
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
50 g Vaj
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
300 g Leveles tészta
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kis kockákra, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg.

    A hús ne legyen túl apró, hogy ne veszítse el a textúráját a töltelékben.

    2

    A sárgarépát, krumplit és vöröshagymát apróra vágd, majd add hozzá a pirított húsos keverékhez. Sózd, borsozd, és főzd még 10 percig.

    A zöldségeket apróra vágva gyorsan megpuhulnak, így az étel könnyen elkészíthető.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a keverékhez. Főzd még egy pár percig.

    A fokhagyma finom ízt ad a tölteléknek, de ne főzd túl, hogy ne legyen keserű.

    4

    A leveles tésztát nyújtsd ki, és vágj belőle kis köröket. Töltsd meg őket a hússal és zöldségekkel, majd hajtsd félbe a tésztát.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy ne szakadjon el sütés közben.

    5

    A tésztákat csípővel zárd le, majd egy villával nyomkodd meg a széleket, hogy jól összetapadjanak.

    A szélek jól záródjanak, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.

    6

    A tojást verd fel, és kend meg vele a pastykákat, hogy szép fényesre süljön.

    A tojás szép színt ad a tésztának, és ropogósabbá teszi.

    7

    Előmelegített 180 °C-os sütőben süsd a pastykákat 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.

    Ha a tészta túl gyorsan barnul, takard le egy alufóliával, hogy a belseje is átsüljön.