Coxinha édesburgonyával, ropogós édesburgonyás túróval töltött brazil étel

Coxinha Édesburgonyával

A coxinha egy tradicionális brazil étel, amely a hétköznapi étkezéseken túl ünnepi alkalmakra is tökéletes. Az édesburgonyával töltött változata remek alternatíva vegetáriánusoknak. A ropogós külsejű csemege és a krémes belső kombinációja igazi gasztronómiai élményt nyújt. Ez a recept a Bahia régió ízeit idézi meg, és kiváló választás a vendégváró fogások közé. Tökéletes előétel vagy snack.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Édesburgonya
300 g Liszt
50 g Vaj
250 ml Tej
2 db Tojás
1 ek. Sütőpor
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
150 g Zsemlemorzsa
500 ml Olaj a sütéshez
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és főzd meg, amíg teljesen puha lesz. Miután megfőtt, törd össze egy villával.

    Az édesburgonya ne legyen túl vizes, hogy a töltelék ne legyen túl lágy.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a vajat, majd öntsd hozzá a tejet és forrald fel. Ezután add hozzá a lisztet és a sütőport, és folyamatosan keverve, főzd, amíg a tészta el nem válik a lábas falától.

    Fontos, hogy folyamatosan keverd, hogy ne legyen csomós a tészta.

    3

    Miután a tészta elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni egy kicsit, hogy lehűljön, de még meleg legyen.

    Ha túl ragacsos, egy kis lisztet is hozzáadhatsz, hogy kezelhetőbb legyen.

    4

    A tésztát formázd kis gömbökké, majd a közepébe helyezz egy kanál édesburgonyás tölteléket, és formázd őket csemege alakúra, ügyelve, hogy jól záródjanak.

    Használj vizes kezet, hogy könnyebben formázható legyen a tészta.

    5

    A megtöltött tésztát először mártsd bele felvert tojásba, majd forgasd meg zsemlemorzsában.

    A zsemlemorzsa segít, hogy a coxinha kívül ropogós legyen, míg belül krémes marad.

    6

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a coxinhákat aranybarnára. Ügyelj arra, hogy ne tegyél túl sokat egyszerre, hogy jól süljenek.

    Az olaj hőmérséklete fontos, ha túl alacsony, a coxinha megfoghat, ha túl magas, gyorsan megéghet.

    7

    Miután kisült, szedd ki a coxinhákat, és tedd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    Tálalás előtt egy kis lime levéllel is frissítheted az ízét.