Coxinha zöldsĂ©gekkel, ropogĂłs zöldsĂ©ges tĂșrĂłval töltött brazil Ă©tel

Coxinha Zöldségekkel

A coxinha egy tradicionĂĄlis brazil Ă©tel, amely a hĂ©tköznapi Ă©tkezĂ©seken tĂșl ĂŒnnepi alkalmakra is tökĂ©letes. A zöldsĂ©gekkel töltött vĂĄltozata remek alternatĂ­va vegetĂĄriĂĄnusoknak. A ropogĂłs kĂŒlsejƱ csemege Ă©s a krĂ©mes belsƑ kombinĂĄciĂłja igazi gasztronĂłmiai Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. Ez a recept a Bahia rĂ©giĂł Ă­zeit idĂ©zi meg, Ă©s kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs a vendĂ©gvĂĄrĂł fogĂĄsok közĂ©. TökĂ©letes elƑétel vagy snack.

ElƑkĂ©szĂŒlet 40 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 Ăłra
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 g Káposzta
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Cukkini
⭕ 1 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 50 g Vaj
⭕ 250 ml Tej
⭕ 300 g Liszt
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 150 g Zsemlemorzsa
⭕ 500 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldsĂ©geket (kĂĄposzta, sĂĄrgarĂ©pa, cukkini, pĂłrĂ©hagyma) aprĂłra vĂĄgd, Ă©s a fokhagymĂĄt zĂșzd össze. Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel a vajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a zöldsĂ©geket, amĂ­g megpuhulnak.

    Ha tĂșl nedvesek a zöldsĂ©gek, egy kicsit pĂĄrold Ƒket, hogy ne legyenek tĂșl vizesek.

    2

    A zöldsĂ©geket keverd össze, majd sĂłzd, borsozd Ă­zlĂ©s szerint. Add hozzĂĄ a fƑtt, aprĂ­tott csirkehĂșst, ha szeretnĂ©l. Keverd jĂłl össze.

    Ez a vegĂĄn verziĂł, tehĂĄt a hĂșs opcionĂĄlis, de hozzĂĄadja a gazdag Ă­zt.

    3

    Egy közepes lĂĄbasban melegĂ­tsd fel a tejet, majd add hozzĂĄ a lisztet Ă©s folyamatosan keverve fƑzd, amĂ­g a tĂ©szta el nem vĂĄlik a lĂĄbas falĂĄtĂłl.

    A tĂ©szta ĂĄllaga fontos, hogy ne legyen tĂșl kemĂ©ny, de ne is ragadjon.

    4

    MiutĂĄn a tĂ©szta elkĂ©szĂŒlt, vedd le a tƱzrƑl Ă©s hagyd pihenni egy kicsit, hogy lehƱljön, de mĂ©g meleg legyen.

    Ha tĂșl ragacsos, egy kis lisztet is hozzĂĄadhatsz, hogy kezelhetƑbb legyen.

    5

    A tĂ©sztĂĄt formĂĄzd kis gömbökkĂ©, majd a közepĂ©be helyezz egy kanĂĄl zöldsĂ©ges töltelĂ©ket, Ă©s formĂĄzd Ƒket csemege alakĂșra, ĂŒgyelve, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjanak.

    Hasznålj vizes kezet, hogy könnyebben formåzható legyen a tészta.

    6

    A megtöltött tĂ©sztĂĄt elƑször mĂĄrtsd bele felvert tojĂĄsba, majd forgasd meg zsemlemorzsĂĄban.

    A zsemlemorzsa segĂ­t, hogy a coxinha kĂ­vĂŒl ropogĂłs legyen, mĂ­g belĂŒl krĂ©mes marad.

    7

    HevĂ­tsd fel az olajat egy serpenyƑben, Ă©s sĂŒsd a coxinhĂĄkat aranybarnĂĄra. Ügyelj arra, hogy ne tegyĂ©l tĂșl sokat egyszerre, hogy jĂłl sĂŒljenek.

    Az olaj hƑmĂ©rsĂ©klete fontos, ha tĂșl alacsony, a coxinha megfoghat, ha tĂșl magas, gyorsan megĂ©ghet.

    8

    MiutĂĄn kisĂŒlt, szedd ki a coxinhĂĄkat, Ă©s tedd Ƒket papĂ­rtörlƑre, hogy felszĂ­vja a felesleges olajat.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt egy kis lime levĂ©llel is frissĂ­theted az Ă­zĂ©t.