A vĂzben oldd fel a cukrot, majd add hozzĂĄ az Ă©lesztĆt, Ă©s hagyd 10 percig felfutni.
Az Ă©lesztĆt mindig langyos vĂzben oldd fel, hogy biztosan aktivĂĄlĂłdjon. Ha az Ă©lesztĆ nem habzik, akkor nem volt elĂ©g friss.
A lisztet, sĂŒtĆport Ă©s sĂłt keverd össze egy tĂĄlban.
A lisztet mindig szitĂĄld ĂĄt, hogy levegĆsebb tĂ©sztĂĄt kapj.
A tejben olvaszd fel a vajat, majd add hozzĂĄ az Ă©lesztĆs vĂzhez Ă©s a lisztes keverĂ©khez.
A tejet ne hagyd felforrni, csak langyosra melegĂtsd, hogy a tĂ©szta ne hƱljön le tĂșlsĂĄgosan.
Keverd össze a tĂ©sztĂĄt, majd hagyd 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl pihenni, hogy megkeljen.
Ha a tĂ©sztĂĄt melegebb helyen keleszted, gyorsabban megkel, de ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne legyen tĂșl forrĂł.
MelegĂtsd fel egy serpenyĆt, Ă©s olvaszd meg benne a vajat. Tedd a crumpet formĂĄkat a serpenyĆbe, Ă©s töltsd meg a tĂ©sztĂĄval.
Ha nincs crumpet forma, hasznĂĄlhatsz egy kisebb fĂ©m karikĂĄt is, amit a serpenyĆben tartasz.
SĂŒsd a crumpeteket lassĂș tƱzön, 5-7 percig mindkĂ©t oldalon, amĂg aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.
A tƱz ne legyen tĂșl magas, mert akkor kĂvĂŒl megĂ©g, belĂŒl pedig nyers marad.
TĂĄlalĂĄs elĆtt verd fel a tejszĂnt, Ă©s tĂĄlald a crumpeteket tejszĂnhabbal.
A tejszĂnhab gazdag, krĂ©mes Ăzt ad a crumpetnek, Ăgy mĂ©g finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.