Crumpet tejszĂ­nhabbal aranybarna, puha sĂŒtemĂ©nyek

Crumpet tejszĂ­nhabbal

A crumpet egy klasszikus angol reggeli sĂŒtemĂ©ny, melynek gyökerei az 1700-as Ă©vekre nyĂșlnak vissza. Az eredeti crumpet az angliai hĂĄztartĂĄsokban reggelire fogyott, gyakran vajjal Ă©s tejszĂ­nhabbal tĂĄlalva. Az Ă©lesztƑs tĂ©szta Ă©s a serpenyƑben valĂł sĂŒtĂ©s kombinĂĄciĂłja teszi ezt a sĂŒtemĂ©nyt kĂŒlönlegessĂ©, puha belsƑvel Ă©s enyhĂ©n ropogĂłs kĂŒlsejĂ©vel. Ma mĂĄr vilĂĄgszerte elterjedt, Ă©s a reggeli kĂ­nĂĄlat szerves rĂ©sze.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 250 g Liszt
⭕ 1 ek. SĂŒtƑpor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 7 g ÉlesztƑ
⭕ 150 ml Meleg víz
⭕ 150 ml Tej
⭕ 50 g Vaj
⭕ 200 ml Tejszín

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vĂ­zben oldd fel a cukrot, majd add hozzĂĄ az Ă©lesztƑt, Ă©s hagyd 10 percig felfutni.

    Az Ă©lesztƑt mindig langyos vĂ­zben oldd fel, hogy biztosan aktivĂĄlĂłdjon. Ha az Ă©lesztƑ nem habzik, akkor nem volt elĂ©g friss.

    2

    A lisztet, sĂŒtƑport Ă©s sĂłt keverd össze egy tĂĄlban.

    A lisztet mindig szitĂĄld ĂĄt, hogy levegƑsebb tĂ©sztĂĄt kapj.

    3

    A tejben olvaszd fel a vajat, majd add hozzĂĄ az Ă©lesztƑs vĂ­zhez Ă©s a lisztes keverĂ©khez.

    A tejet ne hagyd felforrni, csak langyosra melegĂ­tsd, hogy a tĂ©szta ne hƱljön le tĂșlsĂĄgosan.

    4

    Keverd össze a tĂ©sztĂĄt, majd hagyd 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl pihenni, hogy megkeljen.

    Ha a tĂ©sztĂĄt melegebb helyen keleszted, gyorsabban megkel, de ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne legyen tĂșl forrĂł.

    5

    MelegĂ­tsd fel egy serpenyƑt, Ă©s olvaszd meg benne a vajat. Tedd a crumpet formĂĄkat a serpenyƑbe, Ă©s töltsd meg a tĂ©sztĂĄval.

    Ha nincs crumpet forma, hasznĂĄlhatsz egy kisebb fĂ©m karikĂĄt is, amit a serpenyƑben tartasz.

    6

    SĂŒsd a crumpeteket lassĂș tƱzön, 5-7 percig mindkĂ©t oldalon, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.

    A tƱz ne legyen tĂșl magas, mert akkor kĂ­vĂŒl megĂ©g, belĂŒl pedig nyers marad.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt verd fel a tejszĂ­nt, Ă©s tĂĄlald a crumpeteket tejszĂ­nhabbal.

    A tejszínhab gazdag, krémes ízt ad a crumpetnek, így még finomabb lesz.