Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Ez biztosítja, hogy a quiche egyenletesen süljön. Előmelegítés közben készíts elő egy 22-24 cm átmérőjű quiche vagy piteformát, és vékonyan olajozd ki.
A forma aljára sütőpapírt is vághatsz, így biztosan nem ragad le a quiche.
Egy nagy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet, a vizet, a kurkumát, a sót, borsot és a bazsalikomot. Használj habverőt, hogy csomómentes, sima állagú masszát kapj. Hagyd pihenni 10 percet – ez segíti a liszt hidratálódását, és selymesebb lesz az állaga.
A kurkuma nem csak színt ad, de enyhe ízt is, de ha nem szereted, elhagyhatod. Pihentetés előtt kóstold meg a masszát, és ha szükséges, adj hozzá még fűszereket.
Közben aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát, a cukkinit, paprikát, és a spenótot. Ügyelj arra, hogy a zöldségek egyenletes méretűek legyenek, így egyszerre sülnek meg és nem áztatják el a masszát.
A zöldségek helyett használhatsz más zöldségeket is, például gombát, brokkolit vagy karfiolt. A spenótot érdemes a végén hozzáadni, hogy ne essen nagyon össze.
Egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat, majd pirítsd meg a vöröshagymát 2-3 percig, amíg üveges nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd tovább még 1 percig. Ezalatt a zöldségek intenzívebb ízt kapnak.
A hagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet. A fokhagymát a végén add hozzá, mert hamar megég.
Add hozzá a cukkinit, paprikát és a spenótot, majd párold 5-7 percig, míg kissé megpuhulnak, de nem esnek szét. Ha sok nedvességet engednek, főzd el a levet, hogy ne áztassa el a tésztát.
A zöldségeket ne főzd túl, mert a sütőben még puhulni fognak. Ha fagyasztott spenótot használsz, alaposan nyomkodd ki a vizet belőle.
Forgasd bele a párolt zöldségeket a csicseriborsólisztes keverékbe, majd öntsd bele az előkészített formába. Simítsd el a tetejét egy spatulával. Ez biztosítja az egyenletes sülést.
A formát ne töltsd túl, mert a quiche sütés közben megemelkedik. A tetejére szórhatsz szezámmagot vagy lenmagot.
Süsd a quiche-t 35-40 percig 180°C-on, amíg a teteje enyhén aranybarna nem lesz és a közepe szilárdnak tűnik. Tűpróbával ellenőrizheted – ha tisztán jön ki, kész!
Ha a teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával. A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá.
Hagyd hűlni 10-15 percig a formában, így könnyebben szeletelhető lesz. Melegen és hidegen is tálalhatod, salátával kiváló!
Teljesen kihűtve könnyebben szeletelhető, és akár másnap is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.