Csípős Kebab Variációk grillezett húsokkal, humusszal és joghurtos szósszal

Csípős Kebab Variációk

A Csípős Kebab Variációk egy különleges fogás azok számára, akik szeretik az intenzív, fűszeres ízeket. A török konyha régóta használ csípős fűszereket, például cayenne borsot és pirospaprika pasztát, hogy gazdagabb ízvilágot adjon az ételeknek. Ez a recept ötvözi a hagyományos török kebabokat a modern, csípős változatokkal, ahol a húsokat fűszeres pácokkal készítik elő. A grillezett zöldségek és a joghurtos szósz tökéletes ellensúlyt képeznek a csípős húsoknak, így egyensúlyt teremtenek az ételben. Tökéletes választás azoknak, akik szeretik a tüzes, karakteres ételeket.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált marhahús vagy bárányhús
500 g Csirkehús (kockázva)
2 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Őrölt római kömény
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Cayenne bors
1 tk. Chilipehely
50 g Csípős pirospaprika paszta (harissa vagy ajvár)
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
50 ml Olívaolaj
3 db Paradicsom
3 db Paprika (piros és zöld)
200 g Joghurtos szósz
200 g Humusz
4 db Lepénykenyér
200 g Bulgur vagy rizs
10 g Friss koriander vagy petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát reszeld le, majd keverd össze a darált hússal, római köménnyel, füstölt paprikával, cayenne borssal, chilipehellyel és sóval.

    A reszelt hagyma jobban elkeveredik a hússal, így egyenletesebb ízt biztosít. Ne sajnáld a fűszereket, bátran kísérletezz!

    2

    A csirkehúst vágd kisebb kockákra, és pácold be csípős pirospaprika pasztával, olívaolajjal, sóval és cayenne borssal.

    A pácban lévő olívaolaj segít, hogy a hús ne száradjon ki sütés közben. A pirospaprika paszta helyett használhatsz más csípős szószt is.

    3

    Formázz hosszúkás kebabokat a darált húsból, és húzd nyársra a pácolt csirkehúst is. Hagyd állni 20 percig a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít, hogy a hús jobban megtartsa a formáját sütés közben. Ha fa nyársat használsz, áztasd be vízbe legalább 30 percre, hogy ne égjen meg a grillen.

    4

    Hevítsd fel a grillt vagy egy serpenyőt, és süsd a húsokat közepes lángon kb. 10-12 percig, időnként forgatva, amíg kívül ropogósak, belül pedig szaftosak maradnak.

    Fontos, hogy a grill vagy serpenyő elég forró legyen, hogy a hús azonnal kérget kapjon. Ne süsd túl a húst, mert kiszáradhat.

    5

    Amíg a hús sül, a paradicsomokat és paprikákat vágd félbe, és grillezd meg néhány percig, hogy kissé karamellizálódjanak.

    A grillezett zöldségeknek egy kis olívaolajjal és sóval még finomabb ízt adhatsz.

    6

    Főzd meg a bulgurt vagy rizst enyhén sós vízben, majd hagyd állni pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A bulgurt főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy ne legyen ragacsos.

    7

    Tálald a kebabokat egy nagy tálon, mellé rendezd a grillezett zöldségeket, a bulgurt vagy rizst, a humuszt és a joghurtos szószt. Szórd meg friss korianderrel vagy petrezselyemmel. A lepénykenyeret külön kínáld.

    A lepénykenyeret tálalás előtt érdemes megmelegíteni, így még finomabb lesz. A grillezett zöldségeket locsold meg egy kevés olívaolajjal és citromlével.