Csípős ecetes petrezselyemlevél üvegben

Csípős petrezselyemlevél ecetes

A csípős ecetes petrezselyemlevél egy izgalmas és ízletes kiegészítője lehet ételeinknek. A petrezselymet gyakran használják frissen, azonban a savanyítás egyedülálló módon kiemeli az ízét, miközben hosszabb ideig eltarthatóvá teszi. Az ecetes, csípős pác megőrzi a petrezselyem frissességét, miközben egy kellemes, erőteljes aromát ad neki. Kiválóan illik húsételekhez, halakhoz vagy salátákhoz, és egyedi ízélményt nyújt azok számára, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni a konyhában!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Friss petrezselyemlevél
200 ml Fehérborecet
200 ml Víz
30 g Barnacukor
1 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 db Babérlevél
1 tk. Fekete bors
3 tk. Chilipehely
50 ml Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg a friss petrezselyemleveleket, majd csepegtesd le és szárítsd meg papírtörlővel.

    A petrezselyemnek teljesen száraznak kell lennie, mielőtt az üvegbe kerül, különben megrövidül az eltarthatósága.

    2

    Egy másik lábosban keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a barnacukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Használhatsz más típusú ecetet is, például almaecetet, de a fehérborecet adja a legfinomabb ízt ehhez a recepthez.

    3

    Add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, a babérlevelet, a fekete borsot, a chili pelyhet és a citromlevet. Főzd alacsony hőmérsékleten 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne főzd túl a páclevet, mert a fokhagyma megkeseredhet.

    4

    Tedd a petrezselyemleveleket sterilizált üvegekbe, majd öntsd rá a forró csípős ecetes levet.

    A sterilizálás elengedhetetlen a tartósság érdekében. A leforrázott üvegeket használat előtt hagyd teljesen megszáradni.

    5

    Zárd le az üvegeket, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 12 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben tárolás előtt győződj meg arról, hogy az üvegek teljesen kihűltek.

    6

    Tálald hidegen, különleges csípős savanyított fűszerként vagy köretként húsételek és saláták mellé.

    Érdemes kísérletezni különböző húsételekkel és salátákkal, hogy megtaláld a leginkább passzoló kombinációt.