Csirkemáj rizottó parmezánnal és petrezselyemmel tálalva

Csirkemáj rizottó

A csirkemáj rizottó egy különleges fogás, amely az olasz konyha hagyományait ötvözi a csirkemáj gazdag ízvilágával. Ez a recept a krémes rizottó és az omlós csirkemáj tökéletes kombinációját kínálja, amely minden alkalomra ideális választás lehet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkemáj
250 g Rizottó rizs (Arborio)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma (zúzott)
100 ml Fehérbor (száraz)
1 l Csirke alaplé
50 g Parmezán sajt (reszelt)
50 g Vaj
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
1 csipet Őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a csirkemájat, távolítsd el az inakat és vágd kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel.

    A csirkemájat érdemes tejben áztatni 30 percre, hogy kevésbé legyen kesernyés az íze.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a csirkemájat 3-4 percig, amíg minden oldala megpirul. Tedd félre.

    Ne süsd túl a májat, mert kemény lesz! A cél, hogy kívül kérges legyen, belül pedig még rózsaszín.

    3

    Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vaj felét, és dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válnak.

    Alacsony lángon dinszteld a hagymát, hogy ne égjen meg, és ne legyen keserű.

    4

    Add hozzá a rizottó rizst, és pirítsd 1-2 percig, hogy a szemek bevonódjanak a vajjal. Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy elpárologjon.

    Fontos, hogy a rizst addig pirítsd, amíg a szemek üvegesek nem lesznek. A bor elpárologtatása intenzívebbé teszi az ízeket.

    5

    Fokozatosan add hozzá az alaplevet merőkanalanként, folyamatosan kevergetve. Minden adag alaplevet várj, hogy felszívódjon, mielőtt a következőt hozzáadod.

    Az alaplevet tartsd forrón egy külön edényben, így a rizs egyenletesebben fog főni. A folyamatos kevergetés elengedhetetlen a krémes állag eléréséhez.

    6

    Amikor a rizs majdnem megpuhult, keverd hozzá a félretett csirkemájat, és főzd együtt további 5 percig.

    Ne főzd túl a rizst, mert ragacsos lesz. A rizsnek 'al dente' állagúnak kell lennie.

    7

    Keverd bele a maradék vajat és a reszelt parmezánt, majd ízesítsd sóval, borssal. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és azonnal tálald.

    A vaj és a parmezán hozzáadásával a rizottó még krémesebb és gazdagabb lesz. Azonnal tálald, mert a rizottó hamar besűrűsödik.