Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és egy csipet sót. Add hozzá a vajat, a tojást és a fehérbort. Gyúrd össze a hozzávalókat sima, rugalmas tésztává, majd takard le, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig. A pihentetés segít abban, hogy könnyebben formázható legyen a tészta.
A fehérbor helyett használhatsz egy kevés ecetet is, ez is segít a tészta rugalmasságában. A tésztát alaposan dolgozd össze, hogy ne maradjanak benne vajdarabok.
A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt egy kisebb edényben, de ne forrald. Vedd le a tűzről, majd add hozzá az apróra vágott étcsokoládét, és keverd addig, amíg teljesen felolvad. Add hozzá a vanília kivonatot és a porcukrot. Hagyd hűlni, majd tedd a hűtőbe, amíg sűrű, krémes állagú nem lesz.
A tejszínt alacsony lángon melegítsd, hogy ne égjen le. A csokoládét folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon. Ha a krém túl hígnak tűnik, adj hozzá egy kevés porcukrot. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejszínt.
A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen vékonyra, majd vágj belőle kb. 10x10 cm-es négyzeteket. Tekerd fel a négyzeteket fém cannoli formákra, a széleket enyhén nedvesítsd be, és nyomd össze, hogy sülés közben ne nyíljanak szét.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, hogy a cannoli héja ropogós legyen. A széleket alaposan nyomd össze, hogy a tészta ne nyíljon szét sülés közben. Ha nincs cannoli formád, akkor vastagabb alufóliából is készíthetsz.
Melegítsd fel az olajat egy mély lábasban 180°C-ra. A hőfokot hőmérővel érdemes ellenőrizni. Süsd a cannolikat aranybarnára, majd tedd papírtörlőre lecsepegni. Amikor kihűltek, óvatosan húzd le a formáról.
Az olaj hőmérsékletének pontosnak kell lennie, hogy a cannoli héja egyenletesen süljön. Ha az olaj túl forró, a tészta megég, ha túl hideg, akkor megszívja magát olajjal. A cannolikat óvatosan húzd le a formáról, nehogy eltörjenek.
Töltsd meg a kihűlt cannoli héjakat a csokoládékrémmel habzsák segítségével. Mindkét végén töltsd meg, hogy szépen kitöltse a belsőt is. A krémnek sűrűnek, de könnyen adagolhatónak kell lennie.
A cannolikat közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, hogy a héj ropogós maradjon. Ha nincs habzsákod, akkor egy zacskó sarkát kivágva is töltheted a cannolikat.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral. Díszítés nem szükséges – a krémes töltelék és a ropogós héj önmagában is tökéletes élményt nyújt. Frissen tálald, hogy a tészta ne ázzon el.
A cannolikat frissen tálald, hogy a héj ropogós maradjon. Ha előre elkészíted, a héj megpuhul.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.