Csokoládékrémes torta csokoládémázzal

Csokoládékrémes torta

A csokoládékrémes torta egy igazi klasszikus, amely világszerte a csokoládérajongók kedvence. A torta puha, kakaós piskótája és a gazdag, selymes csokoládékrém egyedülálló kombinációja teszi ellenállhatatlanná. Ez a desszert kiváló választás ünnepi alkalmakra, születésnapokra vagy bármilyen különleges eseményre, amikor egy igazán csokoládés finomságra vágysz.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 5 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
250 g Finomliszt
200 g Kristálycukor
50 g Kakaópor
150 g Vaj
4 db Tojás
1 cs. Sütőpor
1 csipet
200 ml Tej
200 g Étcsokoládé
250 ml Tejszín
100 g Porcukor
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta letapadjon, és könnyebben ki tudd venni a formából. A tortaforma oldalát is érdemes kivajazni.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában, ami fontos a megfelelő emelkedéshez. A kakaóport is érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók.

    3

    Egy másik edényben habosítsd fel a vajat a kristálycukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, jól elkeverve minden hozzáadás után.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el, hogy a tészta szép sima legyen.

    4

    Felváltva add hozzá a tejet és a lisztes keveréket a vajas masszához, és keverd simára.

    A tejet és a lisztes keveréket felváltva add hozzá, és keverd óvatosan, hogy a tészta ne legyen túlkeverve. A túlkeverés kemény tortát eredményezhet.

    5

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 35-40 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni a tortát. Ha a tűre ragad tészta, akkor még sülni kell. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    Amíg a torta sül, készítsd el a csokoládékrémet: forrósítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd addig, amíg sima és fényes krémet kapsz.

    A tejszínt ne forrald, csak forrósítsd. A csokoládét apróra törd, hogy könnyebben felolvadjon. Ha a krém nem elég sima, tegyél hozzá egy kis vajat.

    7

    Hagyd a krémet kissé hűlni, majd keverd hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.

    A krémnek nem szabad teljesen kihűlnie, mert akkor megkeményedik. A porcukrot szitáld hozzá, hogy ne legyenek benne csomók.

    8

    Amikor a torta kihűlt, vágd ketté, és kend meg az alsó lapot csokoládékrémmel, majd helyezd rá a másik lapot.

    A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben morzsolódhat. A krémet egyenletesen kend el a tortán.

    9

    A maradék csokoládékrémmel vond be a torta tetejét és oldalát, egyenletesen elsimítva.

    A torta oldalát egy kenőkés vagy spatula segítségével simítsd el. Ha szeretnéd, díszítheted a tortát csokoládéforgáccsal, gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal.

    10

    Hűtsd legalább 1 órán át, hogy a krém megfelelően megszilárduljon, majd szeletelve tálald.

    A hűtés elengedhetetlen, hogy a krém megfelelően megszilárduljon és a torta szépen szeletelhető legyen. Ha sietsz, tedd a tortát rövidebb időre a fagyasztóba, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.