Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta letapadjon, és könnyebben ki tudd venni a formából. A tortaforma oldalát is érdemes kivajazni.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában, ami fontos a megfelelő emelkedéshez. A kakaóport is érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók.
Egy másik edényben habosítsd fel a vajat a kristálycukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, jól elkeverve minden hozzáadás után.
A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el, hogy a tészta szép sima legyen.
Felváltva add hozzá a tejet és a lisztes keveréket a vajas masszához, és keverd simára.
A tejet és a lisztes keveréket felváltva add hozzá, és keverd óvatosan, hogy a tészta ne legyen túlkeverve. A túlkeverés kemény tortát eredményezhet.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 35-40 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni a tortát. Ha a tűre ragad tészta, akkor még sülni kell. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Amíg a torta sül, készítsd el a csokoládékrémet: forrósítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd addig, amíg sima és fényes krémet kapsz.
A tejszínt ne forrald, csak forrósítsd. A csokoládét apróra törd, hogy könnyebben felolvadjon. Ha a krém nem elég sima, tegyél hozzá egy kis vajat.
Hagyd a krémet kissé hűlni, majd keverd hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.
A krémnek nem szabad teljesen kihűlnie, mert akkor megkeményedik. A porcukrot szitáld hozzá, hogy ne legyenek benne csomók.
Amikor a torta kihűlt, vágd ketté, és kend meg az alsó lapot csokoládékrémmel, majd helyezd rá a másik lapot.
A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben morzsolódhat. A krémet egyenletesen kend el a tortán.
A maradék csokoládékrémmel vond be a torta tetejét és oldalát, egyenletesen elsimítva.
A torta oldalát egy kenőkés vagy spatula segítségével simítsd el. Ha szeretnéd, díszítheted a tortát csokoládéforgáccsal, gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal.
Hűtsd legalább 1 órán át, hogy a krém megfelelően megszilárduljon, majd szeletelve tálald.
A hűtés elengedhetetlen, hogy a krém megfelelően megszilárduljon és a torta szépen szeletelhető legyen. Ha sietsz, tedd a tortát rövidebb időre a fagyasztóba, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.