A csemegekukoricát darabold fel, és tedd egy nagyobb edénybe. Add hozzá a tejet, a sűrített tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd össze.
A csemegekukoricát alaposan vágd fel, hogy jobban átjárja a tej és a cukor keveréke, így ízesebb lesz a curau.
Keverd bele a kukoricakeményítőt, és add hozzá a csipetnyi sót. A keményítő segít besűríteni a curaut, hogy krémes állagú legyen.
Ha túl sűrű lenne, kis mennyiségű tej hozzáadásával állíthatod a kívánt állagot.
Főzd a keveréket közepes lángon folyamatosan kevergetve, amíg a massza sűrűsödni kezd. Ez körülbelül 10-15 percig tart.
A folyamatos keverés segít elkerülni, hogy leégjen a curau, és egyenletesen sűrűsödjön.
Amikor elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és tedd hozzá a friss fahéjrudat. Keverd el, és hagyd állni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fahéj finom, meleg ízt ad a curau-nak. Ha erősebb fahéjas ízt szeretnél, még főzés előtt is hozzáadhatod.
Tálald a curaut kis tálkákban, és hagyd hűlni. A curau hidegen vagy langyosan is fogyasztható.
Hűtés után a curau krémesebb állagú lesz, és az ízek még jobban előtűnnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.