Curau sűrített tejjel, fahéjjal és krémes állaggal tálalva

Curau sűrített tejjel

A Curau egy klasszikus brazil desszert, amely a friss csemegekukoricából készül, és sűrített tejjel, fahéjjal és cukorral gazdagítják. A recept gyökerei a brazil vidékre nyúlnak vissza, ahol a kukoricát már évszázadok óta felhasználják édességek és főételek készítésére. Az ínycsiklandó, krémes állagú curau a hagyományos brazil ünnepi asztalokon is gyakran megjelenik. Képzeld el, ahogy a meleg curau illata betölti a konyhát, miközben a fahéj és a kukorica ízei összeolvadnak, egy igazi édességélményt kínálva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Csemegekukorica
400 ml Sűrített tej
500 ml Tej
100 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
2 ek. Kukoricakeményítő
1 rúd Friss fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csemegekukoricát darabold fel, és tedd egy nagyobb edénybe. Add hozzá a tejet, a sűrített tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd össze.

    A csemegekukoricát alaposan vágd fel, hogy jobban átjárja a tej és a cukor keveréke, így ízesebb lesz a curau.

    2

    Keverd bele a kukoricakeményítőt, és add hozzá a csipetnyi sót. A keményítő segít besűríteni a curaut, hogy krémes állagú legyen.

    Ha túl sűrű lenne, kis mennyiségű tej hozzáadásával állíthatod a kívánt állagot.

    3

    Főzd a keveréket közepes lángon folyamatosan kevergetve, amíg a massza sűrűsödni kezd. Ez körülbelül 10-15 percig tart.

    A folyamatos keverés segít elkerülni, hogy leégjen a curau, és egyenletesen sűrűsödjön.

    4

    Amikor elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és tedd hozzá a friss fahéjrudat. Keverd el, és hagyd állni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fahéj finom, meleg ízt ad a curau-nak. Ha erősebb fahéjas ízt szeretnél, még főzés előtt is hozzáadhatod.

    5

    Tálald a curaut kis tálkákban, és hagyd hűlni. A curau hidegen vagy langyosan is fogyasztható.

    Hűtés után a curau krémesebb állagú lesz, és az ízek még jobban előtűnnek.