A vöröshagymĂĄt finomra vĂĄgjuk, a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt lereszeljĂŒk. Egy serpenyĆben melegĂtsĂŒk fel az olajat, majd pirĂtsuk meg a hagymĂĄt 2-3 perc alatt.
A hagymĂĄt finomra vĂĄgd, hogy ne legyen darabos a töltelĂ©k. A fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt frissen reszeld, mert Ăgy intenzĂvebb az ĂzĂŒk.
Adjuk hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt, curryt, koriandert Ă©s sĂłt. PirĂtsuk tovĂĄbbi 1 percig, amĂg az illatok felszabadulnak.
A curryt Ă©s a koriandert ĂzlĂ©s szerint adagold. Ha szereted a csĂpĆset, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s chiliport is.
KeverjĂŒk bele a darĂĄlt csirkĂ©t, Ă©s folyamatosan kevergetve pirĂtsuk, amĂg teljesen ĂĄtsĂŒl Ă©s morzsĂĄs ĂĄllagĂș lesz (kb. 8-10 perc). Hagyjuk kihƱlni.
A csirkĂ©t alaposan sĂŒsd ĂĄt, hogy ne maradjon nyers.
A tĂ©sztĂĄt vĂĄgjuk hosszĂș csĂkokra. Egy evĆkanĂĄlnyi töltelĂ©ket helyezzĂŒnk az egyik vĂ©gĂ©re, majd hajtsuk be hĂĄromszög alakban, ĂŒgyelve arra, hogy a szĂ©leket jĂłl lezĂĄrjuk.
A szĂ©leket nedvesĂtsd be egy kevĂ©s vĂzzel, hogy jobban összetapadjanak, Ă©s ne nyĂljanak szĂ©t sĂŒtĂ©s közben.
Egy mĂ©ly serpenyĆben vagy lĂĄbasban forrĂłsĂtsuk fel a sĂŒtĂ©shez szĂŒksĂ©ges olajat. TeszteljĂŒk egy tĂ©sztadarabbal â ha pezseg, megfelelĆ a hĆmĂ©rsĂ©klet.
Az olaj hĆmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos. Ha tĂșl alacsony, a samosa megszĂvja magĂĄt olajjal. Ha tĂșl magas, megĂ©g.
SĂŒssĂŒk a samosĂĄkat aranybarnĂĄra 2-3 perc alatt, oldalankĂ©nt. Ne sĂŒssĂŒnk tĂșl sokat egyszerre, hogy ne hƱljön vissza az olaj.
Az olaj legyen elĂ©g forrĂł, de ne tĂșl forrĂł, mert a samosĂĄk kĂvĂŒl megĂ©gnek, belĂŒl pedig nyersek maradnak. Ha tĂșl sok samosĂĄt teszel egyszerre az olajba, az lehƱti az olajat, Ă©s a samosĂĄk megszĂvjĂĄk magukat olajjal.
SzedjĂŒk ki papĂrtörlĆre a kisĂŒlt darabokat, hogy a felesleges olajat felitassa. TĂĄlaljuk melegen.
A papĂrtörlĆ segĂt eltĂĄvolĂtani a felesleges olajat, Ăgy a samosĂĄk kevĂ©sbĂ© lesznek zsĂrosak. TĂĄlalhatod joghurtos mĂĄrtogatĂłssal vagy csatnival.
Tipp: Ha extra Ăzre vĂĄgysz, adj egy kevĂ©s lime-levet a töltelĂ©khez a frissessĂ©g kedvéért!
A lime levĂ©t a legvĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, hogy a friss Ăz megmaradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.