A marhahúst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, zúzott fokhagymát, citromlevet, őrölt pirospaprikát, köményt, sót és borsot. Alaposan összekeverjük, majd letakarva hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tipp: A legjobb íz eléréséhez pácoljuk egy éjszakán át.
A pácoláshoz használjunk légmentesen záródó edényt vagy zacskót, hogy a hús mindenhol érintkezzen a páccal.
A pácolt húsdarabokat fém nyársra húzzuk, lazán elosztva. Tipp: Ügyelj rá, hogy a húsdarabok ne legyenek túl szorosan egymáson, különben nem sülnek át egyenletesen.
Ha fa nyársat használunk, áztassuk vízbe legalább 30 percre sütés előtt, hogy ne égjenek meg a grillen.
Grillen vagy grillserpenyőben, közepes-magas hőfokon sütjük a nyársakat 10–12 percig, oldalanként 3–4 percig, amíg a hús kívül szépen megpirul, belül pedig puha marad.
A hús vastagságától függően változhat a sütési idő. Érdemes húshőmérőt használni, a marha ideális belső hőmérséklete medium-rare esetén 54-57°C.
A paradicsomot, kaliforniai paprikát és lila hagymát nagyobb darabokra vágjuk, enyhén megolajozzuk, és pár perc alatt grillezzük, míg enyhén karamellizálódnak.
A zöldségeket forgassuk gyakran, hogy egyenletesen süljenek meg és ne égjenek meg.
A lapos kenyereket megmelegítjük sütőben vagy serpenyőben. Tipp: Takarjuk le meleg konyharuhával, hogy puhák maradjanak.
A lapos kenyér helyett használhatunk pitát vagy tortillát is.
Tálalás: a sült nyársakat grillezett zöldségekkel, friss salátával és meleg lapos kenyérrel kínáljuk. Joghurtos vagy csípős mártogatós is remekül illik hozzá.
A tálalásnál használhatunk friss fűszernövényeket, például petrezselymet vagy mentát.
A marhahúst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, zúzott fokhagymát, citromlevet, őrölt pirospaprikát, köményt, sót és borsot. Alaposan összekeverjük, majd letakarva hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tipp: A legjobb íz eléréséhez pácoljuk egy éjszakán át.
A pácoláshoz használjunk légmentesen záródó edényt vagy zacskót, hogy a hús mindenhol érintkezzen a páccal.
A pácolt húsdarabokat fém nyársra húzzuk, lazán elosztva. Tipp: Ügyelj rá, hogy a húsdarabok ne legyenek túl szorosan egymáson, különben nem sülnek át egyenletesen.
Ha fa nyársat használunk, áztassuk vízbe legalább 30 percre sütés előtt, hogy ne égjenek meg a grillen.
Grillen vagy grillserpenyőben, közepes-magas hőfokon sütjük a nyársakat 10–12 percig, oldalanként 3–4 percig, amíg a hús kívül szépen megpirul, belül pedig puha marad.
A hús vastagságától függően változhat a sütési idő. Érdemes húshőmérőt használni, a marha ideális belső hőmérséklete medium-rare esetén 54-57°C.
A paradicsomot, kaliforniai paprikát és lila hagymát nagyobb darabokra vágjuk, enyhén megolajozzuk, és pár perc alatt grillezzük, míg enyhén karamellizálódnak.
A zöldségeket forgassuk gyakran, hogy egyenletesen süljenek meg és ne égjenek meg.
A lapos kenyereket megmelegítjük sütőben vagy serpenyőben. Tipp: Takarjuk le meleg konyharuhával, hogy puhák maradjanak.
A lapos kenyér helyett használhatunk pitát vagy tortillát is.
Tálalás: a sült nyársakat grillezett zöldségekkel, friss salátával és meleg lapos kenyérrel kínáljuk. Joghurtos vagy csípős mártogatós is remekül illik hozzá.
A tálalásnál használhatunk friss fűszernövényeket, például petrezselymet vagy mentát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.