Drumstick Chocolate fagylalt tölcsérben tálalva

Drumstick Chocolate

A Drumstick Chocolate a klasszikus amerikai fagylaltélmény egyik ikonikus alakja, amely az 1930-as évek óta hódít. Ez a tölcséres csokifagyi nemcsak a gyerekek, de a nosztalgiára vágyó felnőttek kedvence is. A selymesen gazdag csokoládéalap, a ropogós tölcsér és az étcsokoládébevonat mogyoródarabkákkal együtt igazi élményt nyújt – egyensúlyban a textúrák és az ízek között. Az elkészítés során a legfontosabb, hogy az alapot jól lehűtsük, és a díszítést gyorsan végezzük, még mielőtt a csokoládé megköt. Ez a desszert tökéletes választás nyári bulikhoz, uzsonnához vagy különleges alkalmakra is. Tipp: ha szeretnéd feldobni, a tölcsér aljába rejthetsz egy kis karamell- vagy csokiszószt is!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1920 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
130 g Kristálycukor
40 g Kakaópor (cukrozatlan)
100 g Étcsokoládé
6 db Tölcsérek (ostya)
50 g Darált mogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, tejet, cukrot és a kakaóport. Melegítsd közepes lángon, és folyamatosan keverd, amíg a cukor és a kakaó teljesen feloldódik. Ne hagyd felforrni!

    A kakaóport szitán keresztül adagold, hogy ne legyen csomós.

    2

    Add hozzá az apróra tört étcsokoládét, majd folyamatos keverés mellett olvaszd bele a keverékbe. Amikor teljesen sima, vedd le a tűzről, és hagyd lehűlni.

    Használj jó minőségű étcsokoládét, mert ez nagyban befolyásolja a fagylalt ízét.

    3

    Hűtsd le a csokoládés keveréket hűtőszekrényben legalább 3-4 órára, vagy egy éjszakára. Tipp: ha gyorsítani szeretnél, állítsd hideg vízbe az edényt, hogy hamarabb hűljön.

    A hűtés során időnként keverd meg a keveréket, hogy ne képződjön bőr a tetején.

    4

    Töltsd a jól lehűlt alapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd lapos fagyasztóedénybe, és 30 percenként keverd át botmixerrel 3-4 órán keresztül, hogy krémes maradjon.

    Ha botmixer helyett villával kevered, akkor a végeredmény durvább, jégkristályosabb lesz.

    5

    Amikor a fagylalt már majdnem kész, kanalazd a csokifagylaltot a tölcsérekbe. Tipp: a tölcsér alját előzőleg kikenheted olvasztott csokoládéval, hogy ne ázzon át.

    A tölcsért megtöltés előtt rövid időre tedd a fagyasztóba, hogy hideg legyen és lassabban olvadjon benne a fagylalt.

    6

    Olvaszd meg az étcsokoládét, majd mártsd bele a fagylaltos tölcsér tetejét. Mielőtt megdermedne, szórd meg azonnal darált mogyoróval. TIPP: ne várj sokáig a szórással, különben nem tapad meg a csokoládén.

    A mogyorót előzőleg pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze.

    7

    Tedd a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjenek. Tálalás előtt 5 percig hagyd állni szobahőmérsékleten, hogy ne legyen túl kemény.

    Ha a tölcsérek nem állnak meg maguktól, tegyél őket egy magas pohárba vagy edénybe.