Dubu Jjigae, koreai tofu leves kimchivel és zöldségekkel

Dubu Jjigae

A Dubu Jjigae a koreai konyha egy népszerű étke, melynek alapja a tofu és a kimchi. A leves gazdag ízvilágot ad a friss tofuból és az erőteljes kimchi savanykás, csípős ízéből. Az étel a koreai háztartásokban gyakran szerepel, mivel egyszerű, gyorsan elkészíthető és ízletes. A Dubu Jjigae ínycsiklandóan gazdag, ami a tofu és a kimchi keverékének köszönhető, és egy tökéletes választás a hűvös napokra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
200 g Kimchi
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
600 ml Víz
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Chilipehely
0.5 tk.
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd fel kis kockákra és tedd félre.

    Ha extra szilárd tofut szeretnél, nyomd ki egy papírtörlővel, hogy eltávolítsd a fölösleges vizet.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd fel, majd tedd félre. A kimchit is darabold fel.

    A kimchi darabolásával könnyebben beleolvad a levesbe és jobban átveszi az ízeket.

    3

    Egy fazékban hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket pár percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet és keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a kimchit a fazékhoz és keverd össze. Öntsd fel vízzel, majd add hozzá a szójaszószt és chilipehelyt. Hozd felforra a levest.

    A kimchi és a szójaszósz keveréke adja a leves gazdag alapját, próbáld először sóval, majd szójaszósz hozzáadásával szabályozni az ízeket.

    5

    Miután a leves felforrt, add hozzá a tofut és főzd 5-7 percig, hogy a tofu átvegye a leves ízét.

    A tofu gyorsan átveszi a leves ízét, ne főzd túl, hogy megőrizzük a puha textúráját.

    6

    A végén szórd meg a levest felaprított zöldhagymával, majd tálald forrón.

    A zöldhagyma frissessége és ropogóssága jól kiegészíti a leves ízét, így ne hagyd ki.