Duck Gyoza tálalva pekingi stílusú kacsahússal és szójaszószos mártogatóval

Duck Gyoza – pekingi stílusú kacsával

A Duck Gyoza a klasszikus japán gyoza és a pekingi sült kacsa találkozása. Ez a fúziós étel ötvözi a japán precizitást és a kínai ízek gazdagságát: a ropogósra sült, majd párolt tésztabatyu belsejében ízgazdag kacsahús, hoisin szósz és friss zöldségek lapulnak. A pekingi kacsa évszázados hagyománnyal bír a kínai császári konyhában, míg a gyoza Japán egyik legnépszerűbb éttermi és otthoni fogása. Ebben a változatban a kacsahús karakteres, enyhén édeskés ízét a hoisin szósz és a szezámolaj mélyíti tovább, míg az újhagyma és gyömbér frissíti az összhatást. Különleges alkalmakra ajánljuk, akár elegáns előételként, akár főfogásként. A szójaszószos vagy citrusos hoisin mártogató még izgalmasabbá teszi ezt a keleti ízvilágú kreációt. Minden falat gazdag, szaftos és emlékezetes.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tésztalap
200 g Sült vagy konfitált kacsahús (apróra tépve)
1 szál Újhagyma (apróra vágva)
80 g Kínai kel (apróra vágva)
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
5 g Gyömbér (reszelt)
1 ek. Hoisin szósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Olaj (sütéshez)
100 ml Víz (pároláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsahúst tépd apró darabokra, majd egy tálban keverd össze a kínai kellel, újhagymával, fokhagymával, gyömbérrel, hoisin szósszal és szezámolajjal. Jól dolgozd össze, hogy egységes állagú tölteléket kapj. TIPP: Ha a kacsabőr ropogós, aprítsd bele – még intenzívebb lesz az íz.

    Ha nincs kínai kel, használhatsz helyette fehér káposztát, de előtte sózd be és hagyd állni 15 percig, majd nyomkodd ki a levét.

    2

    Tölts egy-egy teáskanálnyi tölteléket minden gyoza lap közepére. Vizezd meg a széleket, hajtsd félbe, és csípd össze csipkésen. Figyelj arra, hogy a töltelék ne kerüljön a zárófelületre.

    A csipkés szél kialakításához használhatsz egy erre a célra készült eszközt, vagy kézzel is megpróbálhatod. A lényeg, hogy a szélek jól zárjanak.

    3

    Forrósíts olajat egy serpenyőben, helyezd bele a gyozákat, és süsd őket 2-3 percig, míg az aljuk aranybarnára pirul.

    A gyozákat ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, mert akkor nem tudnak egyenletesen pirulni.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, fedd le, és párold 5 percig, hogy a tészta átfőjön és a gőz átjárja a tölteléket. Ezután vedd le a fedőt, és süsd még 1 percig ropogósra.

    A víz mennyisége függ a serpenyő méretétől és a gyozák számától. A lényeg, hogy a gőzben párolódjanak, de ne ússzanak a vízben.

    5

    Tálald szójaszószos vagy hoisin alapú mártogatóval, megszórva friss újhagymával. TIPP: Egy kevés narancshéj vagy csípős szósz a mártogatón új szintre emeli az élményt.

    A mártogatóhoz adhatsz egy kevés rizsecetet is, ami kellemes savanykás ízt kölcsönöz neki.