Az ananászt hámozd meg, és vágd kisebb darabokra vagy szeletekre.
A keményebb, kevésbé érett ananász jobban megtartja az állagát pácolás közben.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele az ananászdarabokat.
Fontos, hogy az üveg tiszta és sterilizált legyen, hogy elkerüld a penészedést és a romlást.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
Kóstold meg a páclevet forralás közben, és igazítsd az ízeket a saját ízlésed szerint. Ha túl savanyú, adj hozzá több mézet vagy cukrot.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor az ananászra öntöd.
A túl forró páclé megpuhíthatja az ananászt, ezért érdemes langyosra hűteni.
Öntsd a langyos páclevet az ananászra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha az ananász nem merül el teljesen a páclében, használj egy kis súlyt (pl. egy kisebb üveget), hogy lenyomd.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
Egy hét után az ízek már igazán összeérnek, de akár egy hónapig is eláll a hűtőben.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
Tálalhatod magában, húsok mellé, vagy akár salátákba is keverheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.