Édes-savanyú savanyított ananász üvegben tálalva

Édes-savanyú ananász

Az édes-savanyú savanyított ananász egy különleges fogás, amely harmonikus egyensúlyt teremt az édes és savanyú ízek között. Az ananász természetes édessége kiválóan harmonizál az ecet savasságával és a fűszerek mély aromájával. A trópusi konyhákban régóta alkalmazott technika, hogy a gyümölcsöket savanyítsák és ezzel új, gazdag ízvilágot hozzanak létre. Ez a savanyúság tökéletes kiegészítője lehet sajtoknak, sült húsoknak vagy gourmet előételeknek. Ha szereted az egzotikus és frissítő savanyúságokat, ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
185 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss ananász
250 ml Fehérborecet
250 ml Víz
50 g Méz
30 g Barnacukor
15 g
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
2 db Babérlevél
10 szem Fekete bors
1 tk. Mustármag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg, és vágd kisebb darabokra vagy szeletekre.

    A keményebb, kevésbé érett ananász jobban megtartja az állagát pácolás közben.

    2

    Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele az ananászdarabokat.

    Fontos, hogy az üveg tiszta és sterilizált legyen, hogy elkerüld a penészedést és a romlást.

    3

    Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.

    Kóstold meg a páclevet forralás közben, és igazítsd az ízeket a saját ízlésed szerint. Ha túl savanyú, adj hozzá több mézet vagy cukrot.

    4

    Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor az ananászra öntöd.

    A túl forró páclé megpuhíthatja az ananászt, ezért érdemes langyosra hűteni.

    5

    Öntsd a langyos páclevet az ananászra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.

    Ha az ananász nem merül el teljesen a páclében, használj egy kis súlyt (pl. egy kisebb üveget), hogy lenyomd.

    6

    Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.

    Egy hét után az ízek már igazán összeérnek, de akár egy hónapig is eláll a hűtőben.

    7

    Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.

    Tálalhatod magában, húsok mellé, vagy akár salátákba is keverheted.