A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát pedig reszeljük le.
A fokhagymát könnyedén apríthatjuk egy fokhagyma-prés segítségével, így gyorsabban haladhatunk.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk őket, amíg üvegesednek.
Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Ezután adjuk hozzá a darált marhahúst, és süssük meg, amíg minden része megpirul és elengedi a levét.
A darált húsnak jól szét kell esnie, hogy egyenletesen süljön meg, és ne legyen darabos.
Tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot és a reszelt sárgarépát, majd pároljuk őket 5-10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha a keverék túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet vagy zöldség alaplét.
Adjunk hozzá zöldborsót, sót és borsot, és keverjük össze. Főzzük további 5 percig.
A zöldborsó friss ízt ad a tölteléknek, és szép színt kölcsönöz az ételnek.
Hagyjuk a tölteléket kihűlni, majd készítsük el a pite tésztát. Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki vele egy sütőformát.
A tészta ne legyen túl vékony, hogy megtartsa a tölteléket, de ne is legyen túl vastag, hogy a sütés közben ne legyen nyers.
Öntsük bele a kihűlt tölteléket a tésztába. Ha szükséges, a tetejére tegyünk egy másik tésztalapot, és zárjuk le a széleket.
A tészta széleit jól nyomjuk össze, hogy ne szivárogjon ki a töltelék sütés közben.
Kenjük meg a tetejét felvert tojással, majd süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.
A tojás a tetején szép fényt ad a pitének, és aranybarnára süti.
Miután elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.
A pite akkor a legfinomabb, ha frissen, de szobahőmérsékleten tálaljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.