Empadão de carne moída, pite darált marhahúsos töltelékkel

Empadão de carne moída (darált marhahúsos töltelékkel)

Az empadão de carne moída egy hagyományos brazíliai étel, amely gazdag darált marhahúsos töltelékkel készül. A pite tésztája vajas és könnyű, míg a húsos töltelék telis-tele van ízekkel, és tökéletes egy kiadós étkezéshez. Az étel különlegessége, hogy a hús mellett friss zöldségeket, mint a sárgarépa és a zöldborsó, is tartalmaz, így egy ínycsiklandó és tápláló fogás készül. Az empadão egy igazi családi étel, amely különleges alkalmakra és hétköznapi étkezésekre is tökéletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Darált marhahús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 g Pite tészta (kész)
1 db Tojás (a kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát pedig reszeljük le.

    A fokhagymát könnyedén apríthatjuk egy fokhagyma-prés segítségével, így gyorsabban haladhatunk.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk őket, amíg üvegesednek.

    Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    3

    Ezután adjuk hozzá a darált marhahúst, és süssük meg, amíg minden része megpirul és elengedi a levét.

    A darált húsnak jól szét kell esnie, hogy egyenletesen süljön meg, és ne legyen darabos.

    4

    Tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot és a reszelt sárgarépát, majd pároljuk őket 5-10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha a keverék túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet vagy zöldség alaplét.

    5

    Adjunk hozzá zöldborsót, sót és borsot, és keverjük össze. Főzzük további 5 percig.

    A zöldborsó friss ízt ad a tölteléknek, és szép színt kölcsönöz az ételnek.

    6

    Hagyjuk a tölteléket kihűlni, majd készítsük el a pite tésztát. Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki vele egy sütőformát.

    A tészta ne legyen túl vékony, hogy megtartsa a tölteléket, de ne is legyen túl vastag, hogy a sütés közben ne legyen nyers.

    7

    Öntsük bele a kihűlt tölteléket a tésztába. Ha szükséges, a tetejére tegyünk egy másik tésztalapot, és zárjuk le a széleket.

    A tészta széleit jól nyomjuk össze, hogy ne szivárogjon ki a töltelék sütés közben.

    8

    Kenjük meg a tetejét felvert tojással, majd süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.

    A tojás a tetején szép fényt ad a pitének, és aranybarnára süti.

    9

    Miután elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

    A pite akkor a legfinomabb, ha frissen, de szobahőmérsékleten tálaljuk.