Enchilada verde tĂĄlalva

Enchilada Verde

Az Enchilada Verde a mexikĂłi konyha egyik legnĂ©pszerƱbb fogĂĄsa, amelyet szaftos csirkehĂșssal, salsa verdĂ©vel Ă©s olvadt sajttal kĂ©szĂ­tenek. Az enchiladĂĄk gyökerei az aztĂ©k kultĂșrĂĄig nyĂșlnak vissza, ahol egyszerƱ kukorica tortillĂĄkat töltöttek meg kĂŒlönfĂ©le Ă­zekkel. A zöld szĂłsz, amely tomatillĂłbĂłl Ă©s korianderbƑl kĂ©szĂŒl, frissessĂ©get Ă©s pikĂĄns Ă­zt ad az Ă©telnek, amelyet gyakran tejföllel Ă©s lime-mal tĂĄlalnak. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs barĂĄti összejövetelekhez vagy csalĂĄdi vacsorĂĄkhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirkemell
⭕ 8 db Tortilla (kukorica)
⭕ 500 ml Zöld szĂłsz (tomatillo salsa verde)
⭕ 200 ml Tejföl
⭕ 200 g Reszelt sajt (cheddar vagy monterey jack)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 10 g Koriander (friss)
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    FƑzd meg a csirkemellet sĂłs vĂ­zben, majd tĂ©pkedd szĂĄlakra. ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal.

    A csirkemellet fƑzd puhĂĄra, de ne fƑzd tĂșl, mert akkor szĂĄraz lesz. A fƑzƑvĂ­zbe tehetsz zöldsĂ©geket (pl. sĂĄrgarĂ©pĂĄt, zellert, hagymĂĄt) is, hogy Ă­zesebb legyen.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat, Ă©s pirĂ­tsd meg az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, amĂ­g ĂŒvegesek lesznek.

    Ne pirĂ­tsd a fokhagymĂĄt tĂșl, mert keserƱ lesz.

    3

    Add hozzå a tépkedett csirkét, és keverd össze a hagymås alappal. Adj hozzå egy kevés salsa verdét, hogy szaftos legyen.

    A salsa verde mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be. Ha szereted a csĂ­pƑset, tegyĂ©l bele több salsa verdĂ©t.

    4

    MelegĂ­tsd fel a tortillĂĄkat, hogy hajlĂ©konyak legyenek. Töltsd meg Ƒket a csirkĂ©s keverĂ©kkel, Ă©s tekerd fel Ƒket szorosan.

    A tortillĂĄkat melegĂ­theted serpenyƑben, mikrohullĂĄmĂș sĂŒtƑben vagy sĂŒtƑben is. Fontos, hogy hajlĂ©konyak legyenek, kĂŒlönben eltörnek feltekerĂ©s közben. Ne töltsd tĂșl a tortillĂĄkat, mert akkor kifolyik a töltelĂ©k.

    5

    Egy tepsit kenj ki olajjal, majd helyezd bele a megtöltött tortillåkat szorosan egymås mellé.

    A tepsit kend ki alaposan olajjal, hogy a tortillĂĄk ne ragadjanak le.

    6

    Öntsd rĂĄ a maradĂ©k salsa verdĂ©t, Ă©s szĂłrd meg reszelt sajttal. Tedd elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑbe 180°C-ra, Ă©s sĂŒsd 20-25 percig, amĂ­g a sajt aranybarnĂĄra olvad.

    HasznĂĄlj olyan sajtot, ami jĂłl olvad (pl. cheddar, mozzarella). A sĂŒtĂ©si idƑ a sĂŒtƑdtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat, figyelj oda, hogy a sajt megolvadjon Ă©s aranybarnĂĄra sĂŒljön.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt locsold meg tejföllel, Ă©s szĂłrd meg friss korianderrel. KĂ­nĂĄld mellĂ© lime-gerezdeket Ă©s extra salsa verdĂ©t.

    A tejföllel és korianderrel frissítheted az enchiladåt. A lime leve savanykås ízt ad hozzå.