Escabeche csirkéből, csirkecombok savanyú szósszal és friss zöldségekkel

Escabeche csirkéből

Az escabeche egy hagyományos latin-amerikai étel, amelyet sokféle húsból készítenek. A csirke escabeche különösen népszerű, mert a fűszeres és savanyú ízek tökéletesen kiemelik a csirke ízét. Az ételt a spanyol gyarmatosítók hozták a régióba, és azóta is az egyik legkedveltebb étel. Az escabeche készítése során a csirkecombok a fűszeres, savanyú szószban puhulnak meg, ami különleges ízt ad neki. Tálalható friss kenyérrel vagy rizzsel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zöld paprika
4 ek. Olívaolaj
100 ml Fehérborecet
200 ml Víz
2 db Babérlevél
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd, borsozd, majd egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalukat süsd aranybarnára. A csirkecombokat tedd félre.

    A csirkecombok bőrét ne távolítsd el, mert a sütés közben a bőr segít, hogy a hús megőrzi a szaftosságát.

    2

    A sárgarépát és a zöld paprikát szeleteld fel vékony csíkokra, a vöröshagymát és fokhagymát pedig finomra vágd.

    A zöld paprikát és a sárgarépát érdemes egyforma méretűre szeletelni, hogy az egyenletesen sülhessen.

    3

    A serpenyőben maradt olajon pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Ezt követően add hozzá a sárgarépát és a zöld paprikát, és pirítsd őket pár percig.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, mert az ízük megkeseredhet. Csak egy-két percig pirítsd, hogy roppanósak maradjanak.

    4

    Öntsd hozzá a fehérborecetet és a vizet, majd add hozzá a babérlevelet, köményt, és forrald fel.

    A fehérborecet adja meg a savanyú ízt, ami az escabeche jellegzetessége. Az ecet mennyiségét ízlés szerint növelheted vagy csökkentheted.

    5

    Miután a lé felforrt, tedd vissza a csirkecombokat, és főzd őket alacsony hőmérsékleten 30-40 percig, amíg a hús megpuhul és átveszi az ízeket.

    Ha a csirkecombok nem férnek el a serpenyőben, inkább dolgozz két adagot.

    6

    Amikor a csirke elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd állni a szószban 10-15 percig, hogy az ízek még jobban összeérjenek.

    Az escabeche a legjobb, ha egy-két órát pihen a hűtőben, mert így az ízek teljesen összeérnek.

    7

    Tálald a csirkecombokat a zöldséges szósszal, és friss kenyérrel vagy rizzsel.