A csemegekukoricát egy lábasban, olívaolajon pirítsd meg, amíg enyhén megpuhul és elkezd barnulni.
A kukorica pirítása nemcsak ízt ad neki, hanem egy kis füstös hatást is, amitől különlegesebb lesz.
Közben a vöröshagymát apróra vágd, és add hozzá a kukoricához, pirítsd meg 2-3 percig.
A vöröshagyma édessége és enyhe ropogóssága jól kiegészíti a kukorica ízét, így érdemes jól átkeverni.
A csípős szószhoz keverd össze a mayonnaise-t, tejfölt, lime levét, fokhagymát, chili port, sót, és koriandert.
A csípősséget mindig a saját ízlésed szerint állíthatod be, több chili porral még intenzívebbé válik.
A pirított kukoricát és hagymát keverd össze a csípős szósszal, és jól forgasd össze.
Ha túl sűrű lenne a szósz, adj hozzá egy kis lime levet vagy vizet, hogy könnyebben keveredjen.
A kész esquites-t tálald egy tálban, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss, citrusos íze tökéletesen illik a csípős kukoricához, és díszítésnek is remekül mutat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.