Esquites csípős szósszal, friss korianderrel és pirított kukoricával

Esquites csípős szósszal

Az esquites a mexikói utcai ételek egyik legismertebb fajtája, amelyet friss kukoricából készítenek, és különböző fűszerekkel és szószokkal tálalnak. Az étel egyszerű, de rendkívül ízletes, és sok változata létezik. Az esquites egy igazi mexikói klasszikus, amely friss és fűszeres ízeivel hódít. A csípős szósszal készített változat különleges élményt ad, amely tökéletes snack vagy köret lehet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csemegekukorica
3 ek. Mayonnaise
1 db Lime
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Cilantro (koriander)
1 tk. Chili por
1 tk.
2 ek. Friss tejföl
1 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csemegekukoricát egy lábasban, olívaolajon pirítsd meg, amíg enyhén megpuhul és elkezd barnulni.

    A kukorica pirítása nemcsak ízt ad neki, hanem egy kis füstös hatást is, amitől különlegesebb lesz.

    2

    Közben a vöröshagymát apróra vágd, és add hozzá a kukoricához, pirítsd meg 2-3 percig.

    A vöröshagyma édessége és enyhe ropogóssága jól kiegészíti a kukorica ízét, így érdemes jól átkeverni.

    3

    A csípős szószhoz keverd össze a mayonnaise-t, tejfölt, lime levét, fokhagymát, chili port, sót, és koriandert.

    A csípősséget mindig a saját ízlésed szerint állíthatod be, több chili porral még intenzívebbé válik.

    4

    A pirított kukoricát és hagymát keverd össze a csípős szósszal, és jól forgasd össze.

    Ha túl sűrű lenne a szósz, adj hozzá egy kis lime levet vagy vizet, hogy könnyebben keveredjen.

    5

    A kész esquites-t tálald egy tálban, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss, citrusos íze tökéletesen illik a csípős kukoricához, és díszítésnek is remekül mutat.