Étcsokis mousse torta elegáns tálalásban

Étcsokis mousse torta

Az étcsokis mousse torta a gazdag csokoládé ízének és a könnyű textúrának a tökéletes kombinációja. Ez a torta bármilyen alkalomra ideális, legyen az születésnap, ünnep vagy egy különleges vacsora zárása. A mousse lágy krémessége és a csokoládé intenzív íze mindenkit lenyűgöz, és garantáltan az est fénypontja lesz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Liszt
30 g Kakaópor
120 g Cukor
100 g Vaj
4 db Tojás
1 cs. Sütőpor
250 g Étcsokoládé
300 ml Tejszín
10 g Zselatin
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon a formába, és megkönnyíti a torta kivételét.

    2

    Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.

    A vaj és a cukor alapos habosítása biztosítja a tészta könnyedségét és levegősségét. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy elkerüld a kicsapódást.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd adagold a vajas keverékhez, amíg sima tésztát kapsz.

    A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és egyenletesebb tésztát kapj. Ne keverd túl a tésztát, mert az kemény lesz.

    4

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 20-25 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    A torta akkor van kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. Hűtsd a tortát rácson, hogy ne ázzon el az alja.

    5

    Olvaszd fel az étcsokoládét gőz fölött, majd keverd össze a tejszínnel, hogy sima és krémes állagot kapj.

    Ügyelj arra, hogy a tál ne érjen a vízbe gőzölés közben, mert a csokoládé megéghet. Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb ízélményért.

    6

    Oldd fel a zselatint kevés meleg vízben, és add a csokoládékrémhez. Keverd jól össze, hogy egyenletes legyen.

    Ne használj forró vizet a zselatin feloldásához, mert elveszítheti a zselésítő képességét. A zselatint alaposan keverd el a krémben, hogy ne maradjanak benne csomók.

    7

    A kihűlt piskóta tetejére simítsd rá a csokoládémousse-t. Helyezd a tortát hűtőbe legalább 3 órára, hogy megszilárduljon.

    A mousse akkor lesz a legszebb, ha egyenletesen oszlatod el a piskótán. A hűtési idő elengedhetetlen a mousse megfelelő állagának eléréséhez.

    8

    Tálalás előtt díszítsd a torta tetejét kakaóporral, reszelt csokoládéval vagy csokidíszekkel.

    A díszítés csak a képzeleted szab határt! Használj kontrasztos színeket és textúrákat a látványosabb hatásért.