Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon a formába, és megkönnyíti a torta kivételét.
Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.
A vaj és a cukor alapos habosítása biztosítja a tészta könnyedségét és levegősségét. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy elkerüld a kicsapódást.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd adagold a vajas keverékhez, amíg sima tésztát kapsz.
A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és egyenletesebb tésztát kapj. Ne keverd túl a tésztát, mert az kemény lesz.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 20-25 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A torta akkor van kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. Hűtsd a tortát rácson, hogy ne ázzon el az alja.
Olvaszd fel az étcsokoládét gőz fölött, majd keverd össze a tejszínnel, hogy sima és krémes állagot kapj.
Ügyelj arra, hogy a tál ne érjen a vízbe gőzölés közben, mert a csokoládé megéghet. Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb ízélményért.
Oldd fel a zselatint kevés meleg vízben, és add a csokoládékrémhez. Keverd jól össze, hogy egyenletes legyen.
Ne használj forró vizet a zselatin feloldásához, mert elveszítheti a zselésítő képességét. A zselatint alaposan keverd el a krémben, hogy ne maradjanak benne csomók.
A kihűlt piskóta tetejére simítsd rá a csokoládémousse-t. Helyezd a tortát hűtőbe legalább 3 órára, hogy megszilárduljon.
A mousse akkor lesz a legszebb, ha egyenletesen oszlatod el a piskótán. A hűtési idő elengedhetetlen a mousse megfelelő állagának eléréséhez.
Tálalás előtt díszítsd a torta tetejét kakaóporral, reszelt csokoládéval vagy csokidíszekkel.
A díszítés csak a képzeleted szab határt! Használj kontrasztos színeket és textúrákat a látványosabb hatásért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.