Étcsokoládés parfé tálalva

Étcsokoládés parfé

Az étcsokoládés parfé, amely a francia gasztronómia hagyományait követi, egy igazi ínycsiklandó desszert. Az étcsokoládé intenzív íze és a tejszín finom, krémes állaga teszi ezt a desszertet igazán különlegessé. A parfé szó a francia „tökéletes” kifejezésből ered, és nem véletlen, hogy ezt a desszertet évtizedek óta szeretik világszerte. Az étcsokoládés verziója egy igazi édesség-rajongó álma. Képzeld el, ahogy a selymes, gazdag parfé íze szétárad a szádban, miközben a textúrája könnyed és hűsítő. A legfontosabb a megfelelő étcsokoládé választása – a jó minőségű csokoládé adja a parfé alapízét, ezért ne spórolj a minőségen. Tálalhatod a parfé mellett bogyós gyümölcsöket vagy egy kevés reszelt csokoládét is, hogy még gazdagabbá tedd a desszertet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
4 db Tojássárgája
100 g Porcukor
200 g Étcsokoládé
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg az étcsokoládét vízfürdőben: tedd a csokoládét egy tálba, és helyezd ezt egy forró vízzel teli lábos fölé. Ügyelj rá, hogy a víz ne érje el a csokoládét!

    Fontos, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet!

    2

    Egy másik tálban verd habosra a tojássárgáját a porcukorral. A habos tojásos keverékhez add hozzá a már megolvadt étcsokoládét, és keverd simára.

    A tojássárgáját és a porcukrot addig verd, amíg a keverék kivilágosodik és sűrűbb lesz. Ez a levegősség fontos a parfé textúrájához.

    3

    A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá, ügyelve arra, hogy ne legyen túl kemény, mert akkor nehezen keverhető össze.

    A tejszín akkor jó, ha lágy csúcsokat képez. Ne verd túl, mert kicsapódhat!

    4

    Lassan és óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt a csokoládés tojásos keverékbe, hogy megőrizd a levegősségét és a krémes állagot.

    A tejszínt több részletben, óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze a hab. Használj egy spatulát vagy nagy kanalat.

    5

    A kész keveréket öntsd egy tálba vagy egy szilikon formába, majd tedd a mélyhűtőbe. Minimum 4-6 órát hagyd fagyasztani, de az ízek még jobban összeérnek, ha egy egész éjszakát pihentetjük.

    Ha szilikon formát használsz, könnyebb lesz kiborítani a parfét. A fagyasztás előtt fedd le a tetejét folpackkal, hogy ne képződjön jégkristály a tetején.

    6

    Tálalás előtt 5 perccel vedd ki a parfé formát a fagyasztóból, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Egy meleg vízbe mártott késsel könnyedén vághatsz a parféba.

    Mártogasd a kést minden szelet után meleg vízbe, és töröld szárazra, így szép szeleteket tudsz vágni.