A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy nagy tálban összekeverjük.
A sütőport szitáld a liszthez, hogy ne legyen csomós a tészta.
A vajat felkockázzuk, majd a száraz hozzávalókhoz morzsoljuk, hogy morzsás állagot kapjunk.
A vaj legyen hideg, hogy könnyebben tudd morzsolni. Használhatsz vajvágót is.
Hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat, majd alaposan összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk.
A tésztát ne gyúrd túl, csak addig, amíg összeáll. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben kezelhető legyen.
A hűtés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.
A hűtött tésztát két egyenlő részre osztjuk, és enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon ragad, tedd vissza a hűtőbe.
Az egyik tésztalapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd egyenletesen megkenjük baracklekvárral, és megszórhatjuk aprított dióval.
A lekvár ne legyen túl híg, mert eláztathatja a tésztát. Használhatsz sűrűbb lekvárt vagy dzsemet.
A másik tésztalapot a lekvárral megkent rétegre helyezzük, és villával finoman megszurkáljuk, hogy sütés közben egyenletesen süljön.
A villával való szurkálás segít, hogy a tészta ne púposodjon fel sütés közben.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a pitere. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelve tálaljuk.
A pitét hagyd teljesen kihűlni, mielőtt szeleteled, mert melegen könnyen törik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.