A csirkecombokat alaposan sózd és borsozd meg. Ezután öntsd rá az olívaolajat, és alaposan dörzsöld bele a fűszereket. Hagyj pihenni legalább 15 percig.
Ha időd engedi, a csirke combokat pihentetheted egy éjszakán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A csirkecombokat tedd egy sütőedénybe, és süsd 35-40 percig, amíg a hús átsül és szépen megpirul.
Ha a csirkecombok bőre nem lesz ropogós, helyezd őket sütő alatt grill funkcióra az utolsó pár percre.
Míg a csirke sül, a farrot főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint. Általában 20-25 percig főzd enyhén sós vízben.
Ha extra ízt szeretnél, a főzővizet főzőlevessel helyettesítheted.
A citromot vágd félbe, majd facsard ki a levét. A fokhagymát finomra vágd.
A friss citromlé intenzívebb ízt ad az öntetnek, mint a bolti citromlé.
Egy kis tálban keverd össze a citromlevet, a fokhagymát, egy evőkanál olívaolajat, és egy csipet sót. Az így kapott öntetet tedd félre.
Egy kis méz hozzáadása enyhe édes ízt kölcsönözhet az öntetnek.
Amikor a csirke és a farro is elkészült, tálald a farrot egy tányéron, a csirkecombokat helyezd rá. Öntsd le a citromos öntettel, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A sült paprika egy extra szín és íz élményt adhat az ételhez. Az ételt tálalhatod egy kis extra citromlével a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.