Farro sült csirkével és citromos öntettel tálalva

Farro sült csirkével és citromos öntettel

A farro, egy ősi gabonaféle, amely a mediterrán konyhából származik, az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A sült csirke és a citromos öntet kombinációja egy friss és ínycsiklandó ételt alkot, amely az egészséges táplálkozás kedvelőinek is ideális. A citromos öntet és a ropogós csirkecombok tökéletes harmóniát alkotnak a farro enyhén diós ízével. Ez az étel ideális választás egy gyors, mégis tápláló vacsorához, amely egyszerre friss és laktató.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Farro
4 db Csirkecomb
2 ek. Olívaolaj
3 ek. Citromlé
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
1 tk. Bors
100 g Sült paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan sózd és borsozd meg. Ezután öntsd rá az olívaolajat, és alaposan dörzsöld bele a fűszereket. Hagyj pihenni legalább 15 percig.

    Ha időd engedi, a csirke combokat pihentetheted egy éjszakán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A csirkecombokat tedd egy sütőedénybe, és süsd 35-40 percig, amíg a hús átsül és szépen megpirul.

    Ha a csirkecombok bőre nem lesz ropogós, helyezd őket sütő alatt grill funkcióra az utolsó pár percre.

    3

    Míg a csirke sül, a farrot főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint. Általában 20-25 percig főzd enyhén sós vízben.

    Ha extra ízt szeretnél, a főzővizet főzőlevessel helyettesítheted.

    4

    A citromot vágd félbe, majd facsard ki a levét. A fokhagymát finomra vágd.

    A friss citromlé intenzívebb ízt ad az öntetnek, mint a bolti citromlé.

    5

    Egy kis tálban keverd össze a citromlevet, a fokhagymát, egy evőkanál olívaolajat, és egy csipet sót. Az így kapott öntetet tedd félre.

    Egy kis méz hozzáadása enyhe édes ízt kölcsönözhet az öntetnek.

    6

    Amikor a csirke és a farro is elkészült, tálald a farrot egy tányéron, a csirkecombokat helyezd rá. Öntsd le a citromos öntettel, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A sült paprika egy extra szín és íz élményt adhat az ételhez. Az ételt tálalhatod egy kis extra citromlével a tetején.