Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A pontos mérés nagyon fontos a macaronok sikeréhez! Használj digitális mérleget.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás elengedhetetlen a sima felületű macaronokhoz.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és ne kerüljön bele sárgája. A habverő tiszta és zsírmentes legyen.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
A keverés technikája kulcsfontosságú! Alulról felfelé, forgatva keverd, amíg a massza szalagszerűen nem folyik.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretűek legyenek a macaronok.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
Ez a lépés elengedhetetlen a macaronok jellegzetes "lábának" kialakulásához. Érintsd meg a tetejüket, ha nem ragad, akkor jó.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rájuk! Ha légkeveréses a sütőd, csökkentsd a hőfokot 140°C-ra.
A fehér csokoládés töltelékhez a fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal és a tejszínnel, hogy sima ganache-t kapj.
A fehér csokoládé könnyen megég, ezért figyelj rá olvasztás közben.
Keverd simára a ganache-t, majd hagyd kihűlni.
A ganache-t hűtőben hűtsd le, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a fehér csokoládé ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A ganache-t habzsákból könnyebb a macaronokra nyomni.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
Hűtőben tárold a macaronokat, amíg az ízek összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.