Fehér csokoládés macaron tálalva

Fehér csokoládés macaron

A macaron története Franciaországban kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. A fehér csokoládés változat egy különleges desszert, mely a csokoládé krémességét és a finom, ropogós héjat ötvözi. Ez a macaron ideális választás azoknak, akik kedvelik a finom, édes csokoládéval töltött édességeket. A fehér csokoládés macaronok tökéletesek egy elegáns desszerthez, vagy egy kis édességre vágyóknak egy tea vagy kávé mellé.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
120 g Tojáshab
50 g Granulált cukor
150 g Fehér csokoládé
60 g Vaj
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.

    A pontos mérés nagyon fontos a macaronok sikeréhez! Használj digitális mérleget.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    A szitálás elengedhetetlen a sima felületű macaronokhoz.

    3

    A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és ne kerüljön bele sárgája. A habverő tiszta és zsírmentes legyen.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.

    A keverés technikája kulcsfontosságú! Alulról felfelé, forgatva keverd, amíg a massza szalagszerűen nem folyik.

    5

    A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretűek legyenek a macaronok.

    6

    Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.

    Ez a lépés elengedhetetlen a macaronok jellegzetes "lábának" kialakulásához. Érintsd meg a tetejüket, ha nem ragad, akkor jó.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rájuk! Ha légkeveréses a sütőd, csökkentsd a hőfokot 140°C-ra.

    8

    A fehér csokoládés töltelékhez a fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal és a tejszínnel, hogy sima ganache-t kapj.

    A fehér csokoládé könnyen megég, ezért figyelj rá olvasztás közben.

    9

    Keverd simára a ganache-t, majd hagyd kihűlni.

    A ganache-t hűtőben hűtsd le, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.

    10

    A kihűlt macaronokat töltsd meg a fehér csokoládé ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.

    A ganache-t habzsákból könnyebb a macaronokra nyomni.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

    Hűtőben tárold a macaronokat, amíg az ízek összeérnek.