Forralj fel 500 ml vizet, majd áztass bele 2 teászacskó fekete teát 5 percig. Ha erősebb ízt szeretnél, hosszabb ideig hagyhatod ázni.
Használj jó minőségű fekete teát a legjobb ízhatás érdekében. Kísérletezhetsz különböző teafajtákkal is.
Távolítsd el a teafiltereket, és hagyd a teát szobahőmérsékletűre hűlni. Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, tedd hűtőbe 10-15 percre.
A hűtőben gyorsabban lehűl a tea, de ne hagyd benne túl sokáig, mert az íze megváltozhat.
Facsard ki a citromlevet egy kis tálba, és szűrd át, hogy ne kerüljenek bele magok.
A frissen facsart citromlé sokkal finomabb, mint a bolti. A citromot facsarás előtt görgesd át a pulton, hogy több levet tudj kinyerni.
Keverd össze a citromlevet és a mézet a kihűlt teában, majd keverd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.
A méz mennyiségét ízlés szerint adagold. Ha nem szereted a mézet, használhatsz más édesítőt is, például agavé szirupot vagy steviát.
Tölts meg egy nagy poharat jégkockákkal, majd öntsd rá az elkészült fekete teás limonádét.
A jégkockákat készítheted teából is, így nem hígul fel annyira a limonádé.
Díszítsd citromkarikával és friss menta levelekkel, majd keverd meg egy szívószállal, és tálald azonnal.
A díszítéshez használhatsz más gyümölcsöket is, például narancsot vagy lime-ot. A menta leveleket óvatosan dörzsöld meg, hogy jobban kiadják az aromájukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.