Fideuà de Marisc tenger gyümölcseivel és tésztával

Fideuà de Marisc

A Fideuà de Marisc egy hagyományos spanyol étel, amit a Földközi-tenger partjánál készítenek, és a tenger gyümölcseinek és a tésztának az ízes elegye. Eredetileg a halászok étkezéséből származik, és fokozatosan a spanyol konyha egyik alap ételévé vált. A különleges fűszerek és a tenger ízei tökéletes harmóniában vannak a tésztával, egy tökéletes egytálételt alkotva.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fideuà tészta
200 g Rák
200 g Kagyló
100 g Tinta hal
1 l Halsaláta alaplé
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
4 ek. Olívaolaj
1 csokor Petrezselyem
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (hagyma, paprika, fokhagyma) apróra vágjuk. A paradicsomot hámozzuk meg és vágjuk kockákra.

    A fokhagyma leválasztása egyszerűbb, ha a gerezdeket először enyhén megütjük kés lapjával.

    2

    Egy nagy serpenyőben olívaolajon kezdjük el pirítani a zöldségeket: először a hagymát, majd a fokhagymát és a paprikát.

    Közepes hőmérsékleten dolgozzunk, hogy ne égjenek meg a zöldségek, hanem szépen karamellizálódjanak.

    3

    Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a paradicsomot, a sót és borsot. Főzzük, amíg a paradicsom levet enged.

    Ha szeretnénk, hozzáadhatunk egy kis cukrot, hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát.

    4

    A tenger gyümölcseit (rák, kagyló, tinta hal) hozzáadjuk a serpenyőhöz és pár percig pirítjuk őket.

    Ne süssük túl a tengeri herkentyűket, mert könnyen gumissá válhatnak. Csak addig főzzük, amíg átsülnek.

    5

    Ezután hozzáadjuk a Fideuà tésztát, majd felöntjük a halsaláta alaplével.

    A tészta ne legyen túl sok, egy rétegben kell eloszlani a serpenyőben, hogy egyenletesen főjön meg.

    6

    Alacsony hőmérsékleten főzzük a tésztát, amíg a lé el nem párolog, és a tészta meg nem puhul.

    Figyeljünk rá, hogy időnként megkeverjük, hogy a tészta ne égjen le az alján.

    7

    A főzés végén szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, majd tálaljuk.

    A petrezselymet frissen adjuk hozzá, hogy megőrizze az ízét és színét.