A zöldségeket (hagyma, paprika, fokhagyma) apróra vágjuk. A paradicsomot hámozzuk meg és vágjuk kockákra.
A fokhagyma leválasztása egyszerűbb, ha a gerezdeket először enyhén megütjük kés lapjával.
Egy nagy serpenyőben olívaolajon kezdjük el pirítani a zöldségeket: először a hagymát, majd a fokhagymát és a paprikát.
Közepes hőmérsékleten dolgozzunk, hogy ne égjenek meg a zöldségek, hanem szépen karamellizálódjanak.
Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a paradicsomot, a sót és borsot. Főzzük, amíg a paradicsom levet enged.
Ha szeretnénk, hozzáadhatunk egy kis cukrot, hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát.
A tenger gyümölcseit (rák, kagyló, tinta hal) hozzáadjuk a serpenyőhöz és pár percig pirítjuk őket.
Ne süssük túl a tengeri herkentyűket, mert könnyen gumissá válhatnak. Csak addig főzzük, amíg átsülnek.
Ezután hozzáadjuk a Fideuà tésztát, majd felöntjük a halsaláta alaplével.
A tészta ne legyen túl sok, egy rétegben kell eloszlani a serpenyőben, hogy egyenletesen főjön meg.
Alacsony hőmérsékleten főzzük a tésztát, amíg a lé el nem párolog, és a tészta meg nem puhul.
Figyeljünk rá, hogy időnként megkeverjük, hogy a tészta ne égjen le az alján.
A főzés végén szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, majd tálaljuk.
A petrezselymet frissen adjuk hozzá, hogy megőrizze az ízét és színét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.