Fideuà vegetariana, zöldségekkel és tésztával tálalva, paella stílusban

Fideuà vegetariana

A fideuà tradicionálisan a spanyol partvidéken, Valencia környékén alakult ki, mint a paella tészta alapú változata. Eredetileg halas vagy húsos változata volt, de a vegetáriánus változata is egyre népszerűbbé vált. A zöldséges változat gazdag ízvilága és színes zöldségei miatt egy könnyű, mégis tápláló étel, amely tökéletes választás a vegetáriánus étrendet követők számára. Az étel elkészítése egyszerű, és hamarosan a kedvenc egytálételeddé válik!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fideuà tészta
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
1 db Cukkini
2 db Paradicsom
100 g Zöldborsó
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Sáfrány
600 ml Zöldség alaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A paprikát, cukkinit és paradicsomot kockázd fel.

    Ha gyorsan szeretnéd felkockázni a zöldségeket, használj egy éles kést, hogy szép egyforma darabokat kapj.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben vagy paellás serpenyőben melegítsd az olívaolajat közepes lángon, majd pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg – elég, ha üveges állagú.

    3

    Add hozzá a felkockázott paprikát, cukkinit és paradicsomot, és pirítsd őket 5-6 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A paradicsomot először héjától is megfoszthatod, hogy simább, krémesebb szószt kapj.

    4

    Szórd rá a sáfrányt és keverd jól össze, hogy az összes zöldség magába szívja az ízeket.

    A sáfrány nagyon intenzív ízű, így egy csipetnyi is elég belőle – ha nincs sáfrányod, használhatsz kurkumát is.

    5

    Öntsd rá a zöldség alaplevet, és forrald fel. Amikor forr, tedd bele a tésztát és a zöldborsót, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    A tésztát ne főzd túl, mert még a párolás közben is puhulni fog. Ha a víz elpárolgott, és a tészta még nem puha, adj hozzá egy kis vizet.

    6

    Főzd a tésztát a zöldség alaplében körülbelül 10-12 percig, amíg el nem éri az al dente állagot.

    A tésztát időnként keverd meg, hogy ne ragadjon össze. A párolás során ügyelj, hogy a zöldségek is megőrizzék frissességüket.

    7

    Amikor a tészta elkészült, vedd le a tűzről és hagyd pihenni pár percig. Tálalás előtt próbáld meg ízesíteni még egy csipet sóval és borssal, ha szükséges.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta megpuhuljon, és a zöldségek ízei jobban összeérjenek.