A fügéket vágd apró darabokra, a hagymát és fokhagymát szeleteld fel vékonyra, a gyömbért reszeld le.
A fügék édesebb ízt adnak, ha friss fügét használsz, viszont a szárított füge intenzívebb ízt biztosít.
Egy nagy serpenyőben kezd el hevíteni a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát ne pirítsd túl, mert keserű ízt adhat a chutney-nak.
Add hozzá a fügét, cukrot, almaecetet, reszelt gyömbért, sót, borsot, koriandert és mustármagot.
A fűszerek fokozzák az ízeket, így érdemes kicsit variálni őket, hogy megtaláld a számodra legfinomabbat.
Főzd alacsony hőmérsékleten 40-45 percig, amíg a chutney besűrűsödik és a fűszerek összeérnek.
Ha a chutney túl sűrűvé válik, egy kis vizet adva állíthatod az állagát.
A kész chutney-t tedd üvegekbe, és hagyd kihűlni. Tálald hidegen vagy melegen, kenyérrel vagy sajtokkal.
Ha tartósítani szeretnéd, forrald fel az üvegeket és légmentesen zárd le őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.