Fig chutney, fĂŒge alapĂș indiai szĂłsz, fƱszeres Ă©s savanykĂĄs Ă­zekkel

Fig chutney

A chutney egy indiai eredetƱ fƱszeres szĂłsz, amelyet gyakran gyĂŒmölcsökbƑl, zöldsĂ©gekbƑl vagy hĂșsokbĂłl kĂ©szĂ­tenek. A fĂŒgĂ©t tartalmazĂł vĂĄltozat egy kĂŒlönleges Ă©des-savanyĂș Ă­zt ad, amely jĂłl illik hĂșsokhoz Ă©s sajtokhoz is. Az indiai konyhĂĄban a chutney elengedhetetlen rĂ©sze az Ă©tkezĂ©seknek, Ă©s bĂĄr sokfĂ©le vĂĄltozata lĂ©tezik, a fĂŒge alapĂș chutney kĂŒlönleges aromĂĄival az egyik legkedveltebb.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 300 g FĂŒgĂ©k (friss vagy szĂĄrĂ­tott)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 100 g Cukor
⭕ 3 ek. Almaecet
⭕ 2 cm GyömbĂ©r (friss)
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 tk. Koriander
⭕ 1 tk. Mustármag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒgĂ©ket vĂĄgd aprĂł darabokra, a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt szeleteld fel vĂ©konyra, a gyömbĂ©rt reszeld le.

    A fĂŒgĂ©k Ă©desebb Ă­zt adnak, ha friss fĂŒgĂ©t hasznĂĄlsz, viszont a szĂĄrĂ­tott fĂŒge intenzĂ­vebb Ă­zt biztosĂ­t.

    2

    Egy nagy serpenyƑben kezd el hevĂ­teni a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, amĂ­g ĂŒvegesek nem lesznek.

    A hagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert keserƱ Ă­zt adhat a chutney-nak.

    3

    Add hozzĂĄ a fĂŒgĂ©t, cukrot, almaecetet, reszelt gyömbĂ©rt, sĂłt, borsot, koriandert Ă©s mustĂĄrmagot.

    A fƱszerek fokozzĂĄk az Ă­zeket, Ă­gy Ă©rdemes kicsit variĂĄlni Ƒket, hogy megtalĂĄld a szĂĄmodra legfinomabbat.

    4

    FƑzd alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten 40-45 percig, amĂ­g a chutney besƱrƱsödik Ă©s a fƱszerek összeĂ©rnek.

    Ha a chutney tĂșl sƱrƱvĂ© vĂĄlik, egy kis vizet adva ĂĄllĂ­thatod az ĂĄllagĂĄt.

    5

    A kĂ©sz chutney-t tedd ĂŒvegekbe, Ă©s hagyd kihƱlni. TĂĄlald hidegen vagy melegen, kenyĂ©rrel vagy sajtokkal.

    Ha tartĂłsĂ­tani szeretnĂ©d, forrald fel az ĂŒvegeket Ă©s lĂ©gmentesen zĂĄrd le Ƒket.