Fishcake tojással, tálalva ropogós külsővel és friss citrommal

Fishcake tojással

A fishcake egy hagyományos étel, amely a különböző országok konyháiban is népszerű, különösen az Egyesült Királyságban és Skandináviában. Az étel alapja a hal, amelyet burgonyával és fűszerekkel kevernek, majd kis korongokká formálva kisütnek. A halas sütemények különféle variációkban készülhetnek, és a tojás hozzáadása segít a textúra javításában és a gazdag íz biztosításában. A fishcake ideális előételként vagy könnyű főételként is tálalható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Halfilé (például tőkehal vagy pisztráng)
2 db Főtt burgonya
2 db Tojás
1 db Hagyma
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Citromlé
4 ek. Zsemlemorzsa
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét főzd meg enyhén sós vízben 10-12 percig, majd szűrd le, és törd össze egy villa segítségével.

    Ha a hal túl nagy darabokban van, vágd kisebb szeletekre, hogy könnyebben megfőjön.

    2

    A burgonyát hámozd meg, és főzd meg, amíg megpuhul. Törd össze egy villa segítségével, majd add hozzá a halhoz.

    A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen túl vizes a keverék.

    3

    A hagymát és a zöldhagymát apróra vágd, majd pirítsd meg egy serpenyőben egy evőkanál olajon, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne legyen keserű az íze.

    4

    A tojásokat üsd fel, és verd fel őket egy tálban. Egy részét add a halas-burgonyás keverékhez, majd alaposan keverd el.

    A tojás segít összetartani a masszát, de ne add hozzá az összeset egyszerre, hogy ne legyen túl lágy a keverék.

    5

    Formázz a keverékből kis korongokat, és forgasd meg őket zsemlemorzsában, hogy kívül ropogósak legyenek.

    A zsemlemorzsa biztosítja, hogy a fishcake kívül ropogós legyen, miközben belül puha marad.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd a fishcake-eket mindkét oldalon 4-5 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Ne tedd túl sok fishcake-et egyszerre a serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljanak.

    7

    Tálald a fishcake-eket frissen, egy kevés citromlével és a maradék tojással.

    A friss citromlé és a tojás kiemeli a fishcake ízét, és frissességet ad hozzá.