A halfilét főzd meg enyhén sós vízben 10-12 percig, majd szűrd le, és törd össze egy villa segítségével.
Ha a hal túl nagy darabokban van, vágd kisebb szeletekre, hogy könnyebben megfőjön.
A burgonyát hámozd meg, és főzd meg, amíg megpuhul. Törd össze egy villa segítségével, majd add hozzá a halhoz.
A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen túl vizes a keverék.
A hagymát és a zöldhagymát apróra vágd, majd pirítsd meg egy serpenyőben egy evőkanál olajon, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne legyen keserű az íze.
A tojásokat üsd fel, és verd fel őket egy tálban. Egy részét add a halas-burgonyás keverékhez, majd alaposan keverd el.
A tojás segít összetartani a masszát, de ne add hozzá az összeset egyszerre, hogy ne legyen túl lágy a keverék.
Formázz a keverékből kis korongokat, és forgasd meg őket zsemlemorzsában, hogy kívül ropogósak legyenek.
A zsemlemorzsa biztosítja, hogy a fishcake kívül ropogós legyen, miközben belül puha marad.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd a fishcake-eket mindkét oldalon 4-5 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Ne tedd túl sok fishcake-et egyszerre a serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljanak.
Tálald a fishcake-eket frissen, egy kevés citromlével és a maradék tojással.
A friss citromlé és a tojás kiemeli a fishcake ízét, és frissességet ad hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.