Keverd össze a lisztet, sĂłt, vizet Ă©s olĂvaolajat, majd gyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ. Hagyd pihenni 15 percig.
A tĂ©szta pihentetĂ©se segĂt, hogy könnyebben nyĂșjthatĂł legyen. Letakarva pihentesd, hogy ne szĂĄradjon ki.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 250°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsit.
A magas hĆfok elengedhetetlen a ropogĂłs tĂ©szta elĂ©rĂ©sĂ©hez. A sĂŒtĆpapĂr megakadĂĄlyozza a tĂ©szta letapadĂĄsĂĄt.
NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt nagyon vĂ©konyra, majd helyezd a tepsire.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjon. MinĂ©l vĂ©konyabb a tĂ©szta, annĂĄl ropogĂłsabb lesz a Flammkuchen.
Kend meg a tészta tetejét tejföllel, majd egyenletesen oszd el rajta a vékonyra szeletelt hagymåt és a szalonnakockåkat.
A tejföl legyen zsĂrosabb, hogy ne ĂĄztassa el a tĂ©sztĂĄt. A hagymĂĄt nagyon vĂ©konyra szeleteld, hogy megsĂŒljön a sĂŒtĆben. A szalonnakockĂĄkat elĆre pirĂthatod is.
SzĂłrd meg frissen Ćrölt borssal, majd sĂŒsd a sĂŒtĆben 10-12 percig, amĂg a tĂ©szta ropogĂłs Ă©s aranybarna lesz.
A sĂŒtĂ©si idĆ a sĂŒtĆtĆl fĂŒgg. Figyeld a Flammkuchent, Ă©s vedd ki, ha a tĂ©szta aranybarna Ă©s ropogĂłs.
SĂŒtĂ©s utĂĄn azonnal szeleteld fel, Ă©s melegen tĂĄlald.
A Flammkuchen a legfinomabb frissen, melegen. Petrezselyemmel megszĂłrva mĂ©g Ăzletesebb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.