Flammkuchen tejföllel, hagymåval és szalonnåval

Flammkuchen – NĂ©met, vĂ©kony tĂ©szta, tejföl, hagyma

A Flammkuchen, mĂĄs nĂ©ven Tarte FlambĂ©e, NĂ©metorszĂĄg Ă©s FranciaorszĂĄg ElzĂĄsz rĂ©giĂłjĂĄnak egyik legismertebb fogĂĄsa. Az eredeti receptet a kenyĂ©rsĂŒtƑk fejlesztettĂ©k ki, akik a vĂ©kony tĂ©sztĂĄt tejföllel, hagymĂĄval Ă©s szalonnĂĄval Ă­zesĂ­tettĂ©k, hogy teszteljĂ©k a kemence hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©t. Ma mĂĄr a Flammkuchen vilĂĄgszerte ismert, Ă©s az egyszerƱ, mĂ©gis Ă­zletes alapanyagai miatt kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ. Ez a recept az autentikus Ă­zvilĂĄgot hozza el az otthonodba.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Liszt
⭕ 125 ml Víz
⭕ 15 ml Olívaolaj
⭕ 5 g Só
⭕ 200 g Tejföl
⭕ 2 db Vöröshagyma
⭕ 100 g FĂŒstölt szalonna (aprĂłra vĂĄgva)
⭕ 2 g Frissen Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, sĂłt, vizet Ă©s olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ. Hagyd pihenni 15 percig.

    A tĂ©szta pihentetĂ©se segĂ­t, hogy könnyebben nyĂșjthatĂł legyen. Letakarva pihentesd, hogy ne szĂĄradjon ki.

    2

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 250°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsit.

    A magas hƑfok elengedhetetlen a ropogĂłs tĂ©szta elĂ©rĂ©sĂ©hez. A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza a tĂ©szta letapadĂĄsĂĄt.

    3

    NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt nagyon vĂ©konyra, majd helyezd a tepsire.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjon. MinĂ©l vĂ©konyabb a tĂ©szta, annĂĄl ropogĂłsabb lesz a Flammkuchen.

    4

    Kend meg a tészta tetejét tejföllel, majd egyenletesen oszd el rajta a vékonyra szeletelt hagymåt és a szalonnakockåkat.

    A tejföl legyen zsĂ­rosabb, hogy ne ĂĄztassa el a tĂ©sztĂĄt. A hagymĂĄt nagyon vĂ©konyra szeleteld, hogy megsĂŒljön a sĂŒtƑben. A szalonnakockĂĄkat elƑre pirĂ­thatod is.

    5

    SzĂłrd meg frissen Ƒrölt borssal, majd sĂŒsd a sĂŒtƑben 10-12 percig, amĂ­g a tĂ©szta ropogĂłs Ă©s aranybarna lesz.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a sĂŒtƑtƑl fĂŒgg. Figyeld a Flammkuchent, Ă©s vedd ki, ha a tĂ©szta aranybarna Ă©s ropogĂłs.

    6

    SĂŒtĂ©s utĂĄn azonnal szeleteld fel, Ă©s melegen tĂĄlald.

    A Flammkuchen a legfinomabb frissen, melegen. Petrezselyemmel megszórva még ízletesebb.