FokhagymĂĄs-citromos barbecue szĂłsz tĂĄlalva

FokhagymĂĄs-citromos barbecue szĂłsz

A fokhagymĂĄs-citromos barbecue szĂłsz egy kĂŒlönleges, frissĂ­tƑ csavart visz a klasszikus BBQ Ă­zvilĂĄgba. A citrom ĂŒde savassĂĄga tökĂ©letesen ellensĂșlyozza a paradicsom Ă©s a barnacukor Ă©dessĂ©gĂ©t, mĂ­g a fokhagyma Ă©s a fĂŒstölt paprika mĂ©lysĂ©get Ă©s karaktert ad a szĂłsznak. Ez a mĂĄrtĂĄs kivĂĄlĂłan illik grillezett csirke, marhahĂșs vagy zöldsĂ©gek mellĂ©, de akĂĄr hamburgerekben vagy szendvicsekben is remekĂŒl megĂĄllja a helyĂ©t. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se egyszerƱ, mĂ©gis kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt, amely feldobja a hĂ©tköznapi Ă©teleket Ă©s kĂŒlönleges alkalmakra is ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Friss citrom leve
⭕ 1 tk. CitromhĂ©j
⭕ 2 ek. Barnacukor
⭕ 2 ek. Worcestershire szósz
⭕ 30 ml Almaecet
⭕ 1 ek. FĂŒstölt paprika
⭕ 20 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    AprĂ­tsd finomra a fokhagymĂĄt, reszeld le a citrom hĂ©jĂĄt, Ă©s facsard ki a citromok levĂ©t. KĂ©szĂ­tsd elƑ az összes hozzĂĄvalĂłt.

    A citrom hĂ©jĂĄt csak a kĂŒlsƑ, szĂ­nes rĂ©szĂ©t reszeld le, a fehĂ©r rĂ©sz keserƱ lehet.

    2

    Egy közepes serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ az aprĂ­tott fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g illatos lesz.

    VigyĂĄzz, a fokhagyma könnyen megĂ©g! Ne pirĂ­tsd tĂșl, mert keserƱ lesz.

    3

    Add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, majd öntsd bele az almaecetet, a Worcestershire szĂłszt, a citromlevet Ă©s a reszelt citromhĂ©jat.

    A citromhĂ©jat csak a sĂĄrga rĂ©szĂ©bƑl reszeld, mert a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ lehet.

    4

    SzĂłrd bele a barnacukrot Ă©s a fĂŒstölt paprikĂĄt, majd keverd össze alaposan. FƑzd alacsony hƑfokon 15-20 percig, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    FƑzĂ©s közben idƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne Ă©gjen le az alja.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s fekete borssal Ă­zlĂ©s szerint. Ha intenzĂ­vebb citromos Ă­zt szeretnĂ©l, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s citromlevet.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint ållítsd be a só, bors és citromlé mennyiségét.

    6

    A kĂ©sz szĂłszt hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald grillezett hĂșsok, csirke vagy zöldsĂ©gek mellĂ©. HƱtƑben tĂĄrolva akĂĄr 4-5 napig is frissen tarthatĂł.

    A szĂłszt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtƑben.