AprĂtsd finomra a fokhagymĂĄt, reszeld le a citrom hĂ©jĂĄt, Ă©s facsard ki a citromok levĂ©t. KĂ©szĂtsd elĆ az összes hozzĂĄvalĂłt.
A citrom hĂ©jĂĄt csak a kĂŒlsĆ, szĂnes rĂ©szĂ©t reszeld le, a fehĂ©r rĂ©sz keserƱ lehet.
Egy közepes serpenyĆben melegĂtsd fel az olĂvaolajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ az aprĂtott fokhagymĂĄt. PirĂtsd 1-2 percig, amĂg illatos lesz.
VigyĂĄzz, a fokhagyma könnyen megĂ©g! Ne pirĂtsd tĂșl, mert keserƱ lesz.
Add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, majd öntsd bele az almaecetet, a Worcestershire szĂłszt, a citromlevet Ă©s a reszelt citromhĂ©jat.
A citromhĂ©jat csak a sĂĄrga rĂ©szĂ©bĆl reszeld, mert a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ lehet.
SzĂłrd bele a barnacukrot Ă©s a fĂŒstölt paprikĂĄt, majd keverd össze alaposan. FĆzd alacsony hĆfokon 15-20 percig, amĂg a szĂłsz besƱrƱsödik Ă©s az Ăzek összeĂ©rnek.
FĆzĂ©s közben idĆnkĂ©nt keverd meg, hogy ne Ă©gjen le az alja.
ĂzesĂtsd sĂłval Ă©s fekete borssal ĂzlĂ©s szerint. Ha intenzĂvebb citromos Ăzt szeretnĂ©l, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s citromlevet.
KĂłstold meg a szĂłszt, Ă©s ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be a sĂł, bors Ă©s citromlĂ© mennyisĂ©gĂ©t.
A kĂ©sz szĂłszt hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald grillezett hĂșsok, csirke vagy zöldsĂ©gek mellĂ©. HƱtĆben tĂĄrolva akĂĄr 4-5 napig is frissen tarthatĂł.
A szĂłszt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtĆben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.