FokhagymĂĄs mangĂłs paradicsomszĂłsz tĂĄlalva

FokhagymĂĄs mangĂłs paradicsomszĂłsz

A fokhagymĂĄs mangĂłs paradicsomszĂłsz az Ă©des Ă©s savanyĂș Ă­zek tökĂ©letes kombinĂĄciĂłjĂĄt nyĂșjtja, miközben a fokhagyma fƱszeressĂ©ge gazdagĂ­tja az Ă­zvilĂĄgot. A mangĂł termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s a paradicsom savanykĂĄs frissessĂ©ge kivĂĄlĂłan harmonizĂĄl, Ă­gy ez a mĂĄrtĂĄs ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs tĂ©sztĂĄkhoz, grillezett hĂșsokhoz vagy sĂŒlt zöldsĂ©gekhez. KĂ©pzeld el, ahogy a mangĂł Ă©des aromĂĄja keveredik a fokhagyma intenzĂ­v illatĂĄval, miközben a paradicsom gazdag Ă­ze teszi teljessĂ© az Ă©telt. Ez a szĂłsz nemcsak Ă­zletes, hanem könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ is, Ă­gy bĂĄrmely Ă©tkezĂ©st kĂŒlönlegessĂ© varĂĄzsol.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db Érett mangó
⭕ 300 ml ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 20 g Barnacukor
⭕ 20 ml FehĂ©rborecet
⭕ 10 g Friss bazsalikom
⭕ 5 g Só
⭕ 3 g Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az alapanyagokat: a mangĂłt hĂĄmozd meg, magozd ki Ă©s vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra, a fokhagymĂĄt Ă©s vöröshagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s aprĂ­tsd finomra, a bazsalikomot vĂĄgd fel.

    A mangĂł kivĂĄlasztĂĄsĂĄnĂĄl figyelj, hogy Ă©rett, de ne tĂșl puha legyen, mert akkor nehĂ©z lesz kockĂĄkra vĂĄgni.

    2

    Egy közepes mĂ©retƱ serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ az aprĂ­tott vöröshagymĂĄt, Ă©s pĂĄrold 3-4 percig, amĂ­g ĂŒveges lesz.

    A vöröshagymåt alacsony långon pårold, hogy ne égjen meg és ne karamellizålódjon.

    3

    Add hozzĂĄ az aprĂ­tott fokhagymĂĄt, majd pirĂ­tsd tovĂĄbbi 1 percig, amĂ­g illatos lesz.

    A fokhagymåt csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég és keserƱ lesz.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t Ă©s a felkockĂĄzott mangĂłt, majd keverd alaposan össze.

    Ha nincs otthon paradicsompĂŒrĂ©, hasznĂĄlhatsz konzerv paradicsomot is, de azt elƑtte pĂŒrĂ©sĂ­tsd le.

    5

    Add hozzå a barnacukrot, fehérborecetet, sót és borsot, majd forrald fel a szószt.

    A fehérborecet helyett hasznålhatsz almaecetet vagy balzsamecetet is.

    6

    Amint felforrt, csökkentsd a hƑfokot alacsonyra, Ă©s fƑzd 20-25 percig, amĂ­g a mĂĄrtĂĄs besƱrƱsödik Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    FƑzĂ©s közben idƑnkĂ©nt keverd meg a szĂłszt, hogy ne Ă©gjen le.

    7

    KĂłstold meg a szĂłszt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, ĂĄllĂ­tsd be az Ă­zeket több cukorral az Ă©dessĂ©gĂ©rt vagy ecettel a savanykĂĄsabb Ă­zĂ©rt.

    Az ízek beållítåsånål vedd figyelembe a mangó édességét is. Ha a mangó nagyon édes, lehet, hogy kevesebb cukor kell a szószba.

    8

    VĂ©gĂŒl keverd bele a friss bazsalikomot, majd hagyd kissĂ© kihƱlni. TĂĄlald tĂ©sztĂĄk, grillezett hĂșsok vagy zöldsĂ©gek mellĂ©.

    A bazsalikomot csak a legvĂ©gĂ©n keverd bele, hogy megƑrizze a frissessĂ©gĂ©t Ă©s az aromĂĄjĂĄt.