Fokhagymás spenótos bao bun tálalva

Fokhagymás spenótos bao bun

A bao bun eredetileg kínai eredetű gőzölt tésztás étel, mely az elmúlt évtizedekben világszerte meghódította a modern gasztronómiát. Ez a változat a friss spenótot ötvözi az illatos fokhagymával, így egy egészséges, mégis ízgazdag vegetáriánus fogás születik belőle. A keleti konyha alapjaira épülő recept tökéletes példája annak, hogy a növényi alapú ételek is lehetnek laktatóak és különlegesek. Képzeld el, ahogy a frissen megpirított fokhagyma illata betölti a konyhát, miközben a spenót serceg a forró serpenyőben. Minden harapásban ott rejlik az egyszerűség és a természetes ízek harmóniája. A recept titka a spenót gyors, de kíméletes párolásában rejlik – így megőrzi élénk színét és tápértékét. Tálalhatod könnyű ebédként vagy elegáns előételként vendégségben – biztosan mindenkit lenyűgöz!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bao bun
250 g Friss spenót
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss spenótot válogasd át, mosd meg alaposan hideg vízben, majd csepegtesd le. Tipp: használhatsz salátacentrifugát, hogy gyorsabban megszáradjon, így nem lesz vizes az olajban.

    Ha nincs friss spenótod, használhatsz fagyasztottat is, de előtte alaposan nyomkodd ki a vizet belőle.

    2

    A fokhagymagerezdeket hámozd meg, és vágd nagyon finomra vagy reszeld le. Így egyenletesen keveredik majd el a spenótban, és nem lesz túl erős az íze.

    A fokhagymát fokhagymanyomóval is zúzhatod, de a reszelés vagy a finomra vágás jobban megőrzi az ízét.

    3

    Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és add hozzá az olívaolajat. Először a fokhagymát pirítsd meg benne kb. 30 másodpercig – amíg illatozni kezd, de ne égesd meg!

    A fokhagyma nagyon hamar megég, ezért figyelj rá oda. Ha megégett, keserű ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a spenótot a serpenyőhöz. Először nagy mennyiségnek tűnik, de gyorsan összeesik. Folyamatosan kevergetve párold, míg megfonnyad – kb. 3-4 perc alatt kész.

    Ha egyszerre túl sok spenótot teszel a serpenyőbe, a hőmérséklet leesik, és a spenót párolódni kezd. Inkább több részletben add hozzá.

    5

    Sózd, borsozd a megfonnyadt spenótot ízlés szerint. Ezután vedd le a tűzről, és hagyd pár percig hűlni, hogy ne forrón kerüljön a bao bunba – így nem áztatja el a tésztát.

    A spenóthoz adhatsz egy csipetnyi szerecsendiót is, ami jól harmonizál az ízével.

    6

    Gőzöld meg a bao bunokat: tedd őket forrásban lévő víz fölé bambusz- vagy fém gőzölőbe, és gőzöld 5-6 percig. Tipp: sütőpapírt is használhatsz, hogy ne ragadjanak le!

    Ha nincs gőzölőd, a bao bunokat mikrohullámú sütőben is megmelegítheted: tegyél egy nedves papírtörlőt a bao bunok alá, és melegítsd őket 30-60 másodpercig.

    7

    A megpuhult bao bunokat óvatosan nyisd szét, és töltsd meg a fokhagymás spenótos töltelékkel. Tálald azonnal – frissen a legfinomabb!

    A bao bunokat előre megtöltheted, de a legjobb, ha közvetlenül tálalás előtt töltöd meg őket, hogy a tészta ne ázzon el.

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss spenótot válogasd át, mosd meg alaposan hideg vízben, majd csepegtesd le. Tipp: használhatsz salátacentrifugát, hogy gyorsabban megszáradjon, így nem lesz vizes az olajban.

    Ha nincs friss spenótod, használhatsz fagyasztottat is, de előtte alaposan nyomkodd ki a vizet belőle.

    2

    A fokhagymagerezdeket hámozd meg, és vágd nagyon finomra vagy reszeld le. Így egyenletesen keveredik majd el a spenótban, és nem lesz túl erős az íze.

    A fokhagymát fokhagymanyomóval is zúzhatod, de a reszelés vagy a finomra vágás jobban megőrzi az ízét.

    3

    Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és add hozzá az olívaolajat. Először a fokhagymát pirítsd meg benne kb. 30 másodpercig – amíg illatozni kezd, de ne égesd meg!

    A fokhagyma nagyon hamar megég, ezért figyelj rá oda. Ha megégett, keserű ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a spenótot a serpenyőhöz. Először nagy mennyiségnek tűnik, de gyorsan összeesik. Folyamatosan kevergetve párold, míg megfonnyad – kb. 3-4 perc alatt kész.

    Ha egyszerre túl sok spenótot teszel a serpenyőbe, a hőmérséklet leesik, és a spenót párolódni kezd. Inkább több részletben add hozzá.

    5

    Sózd, borsozd a megfonnyadt spenótot ízlés szerint. Ezután vedd le a tűzről, és hagyd pár percig hűlni, hogy ne forrón kerüljön a bao bunba – így nem áztatja el a tésztát.

    A spenóthoz adhatsz egy csipetnyi szerecsendiót is, ami jól harmonizál az ízével.

    6

    Gőzöld meg a bao bunokat: tedd őket forrásban lévő víz fölé bambusz- vagy fém gőzölőbe, és gőzöld 5-6 percig. Tipp: sütőpapírt is használhatsz, hogy ne ragadjanak le!

    Ha nincs gőzölőd, a bao bunokat mikrohullámú sütőben is megmelegítheted: tegyél egy nedves papírtörlőt a bao bunok alá, és melegítsd őket 30-60 másodpercig.

    7

    A megpuhult bao bunokat óvatosan nyisd szét, és töltsd meg a fokhagymás spenótos töltelékkel. Tálald azonnal – frissen a legfinomabb!

    A bao bunokat előre megtöltheted, de a legjobb, ha közvetlenül tálalás előtt töltöd meg őket, hogy a tészta ne ázzon el.