A friss spenótot válogasd át, mosd meg alaposan hideg vízben, majd csepegtesd le. Tipp: használhatsz salátacentrifugát, hogy gyorsabban megszáradjon, így nem lesz vizes az olajban.
Ha nincs friss spenótod, használhatsz fagyasztottat is, de előtte alaposan nyomkodd ki a vizet belőle.
A fokhagymagerezdeket hámozd meg, és vágd nagyon finomra vagy reszeld le. Így egyenletesen keveredik majd el a spenótban, és nem lesz túl erős az íze.
A fokhagymát fokhagymanyomóval is zúzhatod, de a reszelés vagy a finomra vágás jobban megőrzi az ízét.
Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és add hozzá az olívaolajat. Először a fokhagymát pirítsd meg benne kb. 30 másodpercig – amíg illatozni kezd, de ne égesd meg!
A fokhagyma nagyon hamar megég, ezért figyelj rá oda. Ha megégett, keserű ízt ad az ételnek.
Add hozzá a spenótot a serpenyőhöz. Először nagy mennyiségnek tűnik, de gyorsan összeesik. Folyamatosan kevergetve párold, míg megfonnyad – kb. 3-4 perc alatt kész.
Ha egyszerre túl sok spenótot teszel a serpenyőbe, a hőmérséklet leesik, és a spenót párolódni kezd. Inkább több részletben add hozzá.
Sózd, borsozd a megfonnyadt spenótot ízlés szerint. Ezután vedd le a tűzről, és hagyd pár percig hűlni, hogy ne forrón kerüljön a bao bunba – így nem áztatja el a tésztát.
A spenóthoz adhatsz egy csipetnyi szerecsendiót is, ami jól harmonizál az ízével.
Gőzöld meg a bao bunokat: tedd őket forrásban lévő víz fölé bambusz- vagy fém gőzölőbe, és gőzöld 5-6 percig. Tipp: sütőpapírt is használhatsz, hogy ne ragadjanak le!
Ha nincs gőzölőd, a bao bunokat mikrohullámú sütőben is megmelegítheted: tegyél egy nedves papírtörlőt a bao bunok alá, és melegítsd őket 30-60 másodpercig.
A megpuhult bao bunokat óvatosan nyisd szét, és töltsd meg a fokhagymás spenótos töltelékkel. Tálald azonnal – frissen a legfinomabb!
A bao bunokat előre megtöltheted, de a legjobb, ha közvetlenül tálalás előtt töltöd meg őket, hogy a tészta ne ázzon el.
A friss spenótot válogasd át, mosd meg alaposan hideg vízben, majd csepegtesd le. Tipp: használhatsz salátacentrifugát, hogy gyorsabban megszáradjon, így nem lesz vizes az olajban.
Ha nincs friss spenótod, használhatsz fagyasztottat is, de előtte alaposan nyomkodd ki a vizet belőle.
A fokhagymagerezdeket hámozd meg, és vágd nagyon finomra vagy reszeld le. Így egyenletesen keveredik majd el a spenótban, és nem lesz túl erős az íze.
A fokhagymát fokhagymanyomóval is zúzhatod, de a reszelés vagy a finomra vágás jobban megőrzi az ízét.
Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és add hozzá az olívaolajat. Először a fokhagymát pirítsd meg benne kb. 30 másodpercig – amíg illatozni kezd, de ne égesd meg!
A fokhagyma nagyon hamar megég, ezért figyelj rá oda. Ha megégett, keserű ízt ad az ételnek.
Add hozzá a spenótot a serpenyőhöz. Először nagy mennyiségnek tűnik, de gyorsan összeesik. Folyamatosan kevergetve párold, míg megfonnyad – kb. 3-4 perc alatt kész.
Ha egyszerre túl sok spenótot teszel a serpenyőbe, a hőmérséklet leesik, és a spenót párolódni kezd. Inkább több részletben add hozzá.
Sózd, borsozd a megfonnyadt spenótot ízlés szerint. Ezután vedd le a tűzről, és hagyd pár percig hűlni, hogy ne forrón kerüljön a bao bunba – így nem áztatja el a tésztát.
A spenóthoz adhatsz egy csipetnyi szerecsendiót is, ami jól harmonizál az ízével.
Gőzöld meg a bao bunokat: tedd őket forrásban lévő víz fölé bambusz- vagy fém gőzölőbe, és gőzöld 5-6 percig. Tipp: sütőpapírt is használhatsz, hogy ne ragadjanak le!
Ha nincs gőzölőd, a bao bunokat mikrohullámú sütőben is megmelegítheted: tegyél egy nedves papírtörlőt a bao bunok alá, és melegítsd őket 30-60 másodpercig.
A megpuhult bao bunokat óvatosan nyisd szét, és töltsd meg a fokhagymás spenótos töltelékkel. Tálald azonnal – frissen a legfinomabb!
A bao bunokat előre megtöltheted, de a legjobb, ha közvetlenül tálalás előtt töltöd meg őket, hogy a tészta ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.