Földimogyorós cannoli tálalva

Földimogyorós cannoli

A földimogyoró Észak-Amerikából származik, és az elmúlt évszázadban világszerte népszerű alapanyaggá vált – különösen édességek és krémek formájában. Az olasz konyha klasszikus desszertje, a cannoli, kiválóan kombinálható ezzel az intenzív ízvilágú krémmel. Ez a földimogyorós változat modern csavart ad a hagyományos olasz desszertnek, tökéletes választás, ha valami újat, mégis ismerőset szeretnél tálalni. Az édeskés és enyhén sós mogyorókrém mascarponéval kiegészítve harmonikus tölteléket eredményez. Tipp: ha még intenzívebb mogyoró ízt szeretnél, piríts meg egy kevés földimogyorót és aprítsd bele a krémbe. A cannoli héjakat akár előre is kisütheted, de a töltést mindig frissen, tálalás előtt végezd el, hogy ne veszítsen ropogósságából.

Előkészület 45 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 55 perc
1470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
30 g Cukor
30 g Vaj
1 db Tojás
40 ml Fehérbor
1 csipet
150 g Földimogyorókrém
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, cukrot és sót. Add hozzá a vajat, a tojást és a fehérbort, majd gyúrd össze, míg sima és rugalmas tésztát nem kapsz. Fóliába csomagolva pihentesd 30 percig hűtőben.

    A fehérbor helyett használhatsz egy kevés ecetet is, ez segít a tészta rugalmasságának kialakításában. A tészta akkor jó, ha nem ragad és könnyen nyújtható.

    2

    A töltelékhez keverd össze a földimogyorókrémet, mascarponét, porcukrot és vaníliát. Spatulával dolgozd össze simára, majd tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy krémes, de jól adagolható legyen.

    A töltelékhez használhatsz krémes vagy darabos földimogyorókrémet is, ízlés szerint. Ha a töltelék túl lágy, adj hozzá egy kevés porcukrot.

    3

    A pihentetett tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágj belőle 10x10 cm-es négyzeteket. Tekerd fel fém cannoli formákra, és a széleket nedves ujjal nyomd össze, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.

    A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd ki, hogy ropogós legyen a cannoli héja. A széleket alaposan nyomd össze, különben a sütés során szétnyílnak.

    4

    Hevítsd az olajat 180°C-ra egy mély lábasban. Süss 2-3 darabot egyszerre, aranybarnára. Tedd papírtörlőre lecsepegni, majd ha kihűlt, óvatosan csúsztasd le a formáról.

    Az olaj hőmérsékletét ellenőrizd hőmérővel, mert ha túl alacsony, a cannoli megszívja magát olajjal, ha túl magas, megég. A cannoli héját teljesen hűtsd ki, mielőtt eltávolítod a formáról, különben eltörhet.

    5

    A kihűlt cannoli héjakat habzsák segítségével töltsd meg a földimogyorós krémmel. Mindkét végén adagolj krémet, hogy egyenletes legyen a töltelék. A tálalást közvetlenül a töltés után javasolt elvégezni.

    A cannoli héjakat közvetlenül a tálalás előtt töltsd meg, mert a töltelék meglágyítja a héjat, és elveszti a ropogósságát.

    6

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral. A földimogyoró karakteres, sós-édes íze remekül harmonizál a krémes mascarponéval. A frissesség érdekében azonnali fogyasztás ajánlott.

    A porcukor helyett díszítheted aprított pisztáciával, csokoládéforgáccsal vagy kandírozott gyümölcsökkel is.