A csirkét alaposan tisztítsd meg, belsőségeket távolítsd el, majd itasd le róla a nedvességet papírtörlővel.
A száraz bőr segít, hogy a csirke sütés közben szép ropogós legyen.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, zúzott fokhagymát, aprított friss rozmaringot, sót és borsot.
A fűszeres pácot akár egy nappal előbb is elkészítheted és a hűtőben érlelheted.
Dörzsöld be a fűszeres keverékkel alaposan kívül-belül a csirkét. Helyezd egy tepsibe, és hagyd állni 30 percet, hogy az ízek beszívódjanak.
Ha időd engedi, pihentesd a csirkét hűtőben egy éjszakán át a még intenzívebb ízekért.
Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Önts egy kevés vizet a tepsi aljára, hogy ne száradjon ki a sütés során.
A vízgőz segít a szaftosság megőrzésében, a bőrt pedig rendszeresen locsold meg a kisült zsiradékkal.
Süsd a csirkét kb. 80–90 percig, időnként meglocsolva a tepsi alján lévő szafttal. Akkor jó, ha a bőre aranybarna és ropogós, a húsa pedig teljesen átsült.
Egy hőmérő segítségével ellenőrizheted a készséget: a comb vastag részénél 75°C felett biztonságos.
Vedd ki a sütőből, takard le alufóliával, és pihentesd 10 percig, mielőtt felszeleteled.
A pihentetés alatt a húsnedvek visszaoszlanak, így nem szárad ki szeleteléskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.