Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót. Öntsd hozzá a langyos vizet, majd dolgozd ki a tésztát sima, rugalmas állagúra. Tipp: ha túl száraz, adj még egy kevés vizet, ha túl ragacsos, kis lisztet.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas tapintású.
Fedd le a tésztát és keleszd meleg helyen kb. 1 óráig, míg a duplájára nő. Tipp: a kelést gyorsíthatod, ha a tálat a sütőbe helyezed, csupán a világítással bekapcsolva.
A tésztát letakarhatod nedves konyharuhával is, hogy ne száradjon ki.
A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Formázd ovális koronggá, hajtsd félbe, és sütőpapírral elválasztva helyezd a párolóba. Hagyd pihenni még 15 percet, majd párold 10-12 percig közepes lángon. Tipp: a fedőt ne nyisd fel, amíg kész nem lesz, mert a gőz elillan és összeesik a buci.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a bucik leragadjanak a pároló aljára.
A csirkemellet vágd kisebb, tenyérnyi szeletekre. Sózd be, majd panírozd be: először lisztbe, aztán felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgasd. Tipp: a dupla panír még ropogósabbá teszi, ha szereted az extra kérget.
A panírozás előtt a csirkét klopfold ki vékonyabbra, így hamarabb átsül.
Hevíts olajat egy mély serpenyőben kb. 170-180 °C-ra. Süsd ki benne a bepanírozott csirkeszeleteket aranybarnára és ropogósra, oldalanként 3-4 perc alatt. Papírtörlőre szedd, hogy a felesleges olajat felszívja. Tipp: az olaj akkor elég forró, ha egy morzsa rögtön feljön a tetejére.
Ha nincs konyhai hőmérőd, dobj egy pici darab kenyeret az olajba. Ha azonnal elkezd pirulni, akkor jó a hőmérséklet.
Szeleteld fel az uborkát hosszanti vékony csíkokra. Tipp: a ropogósságot fokozhatod, ha jeges vízbe teszed pár percre szeletelés után.
Az uborka magos részét vágd ki, hogy ne legyen túl vizes a bao.
Tálalás: nyisd szét a meleg bao bucikat, kend meg kevés majonézzel, helyezz bele egy-egy szelet rántott csirkét és pár szelet uborkát. Azonnal tálald. Tipp: kínálhatsz mellé csípős szósszal vagy fokhagymás majonézzel is.
A bao bucikat tálalás előtt gőzöld meg újra, hogy melegen tartsd őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.