Friss gyĂŒmölcstorta szeletek dĂ­szĂ­tve gyĂŒmölcsökkel

Friss gyĂŒmölcstorta

A friss gyĂŒmölcstorta tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a nyĂĄri hĂłnapokra, amikor a szezonĂĄlis gyĂŒmölcsök a legĂ­zletesebbek. Ez a torta nemcsak gyönyörƱ, de könnyƱ Ă©s frissĂ­tƑ is, Ă­gy bĂĄrmilyen alkalomra ideĂĄlis. Az egyszerƱ alaprecept lehetƑvĂ© teszi, hogy sajĂĄt Ă­zlĂ©sed szerint variĂĄld a gyĂŒmölcsöket, legyen az eper, ĂĄfonya, mĂĄlna vagy akĂĄr barack. A zselatinos bevonat megĂłvja a gyĂŒmölcsök frissessĂ©gĂ©t, miközben fĂ©nyes Ă©s vonzĂł megjelenĂ©st biztosĂ­t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g Liszt
⭕ 100 g Vaj
⭕ 100 g Cukor
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 10 g Vaníliás cukor
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 500 g Friss gyĂŒmölcs (eper, mĂĄlna, ĂĄfonya)
⭕ 10 g Zselatin
⭕ 200 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra. Vajazz ki egy tortaformĂĄt Ă©s szĂłrj bele egy kevĂ©s lisztet, hogy ne ragadjon.

    HasznĂĄlj sĂŒtƑpapĂ­rt az aljĂĄra, Ă­gy biztosan nem ragad le a tĂ©szta.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, cukrot, sĂŒtƑport Ă©s a vanĂ­liĂĄs cukrot. Add hozzĂĄ a vajat Ă©s dolgozd el morzsĂĄs ĂĄllagĂșra.

    A vajat hidegen, kockĂĄzva add hozzĂĄ, Ă­gy könnyebb morzsĂĄs ĂĄllagĂșra dolgozni.

    3

    Keverd bele a tojĂĄsokat Ă©s a tejet, majd dolgozd simĂĄra a tĂ©sztĂĄt. Öntsd a tortaformĂĄba Ă©s simĂ­tsd el.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g a hozzĂĄvalĂłk összeĂĄllnak, kĂŒlönben a torta kemĂ©ny lehet.

    4

    SĂŒsd a tĂ©sztĂĄt 20-25 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz. Hagyd kihƱlni, mielƑtt kiveszed a formĂĄbĂłl.

    TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd, hogy a tĂ©szta ĂĄtsĂŒlt-e. Ha a tƱre ragad a tĂ©szta, sĂŒsd mĂ©g pĂĄr percig.

    5

    Készítsd el a zselatint: keverd össze a zselatint a vízzel, majd lassan melegítsd, amíg teljesen feloldódik.

    Ne forrald a zselatint, mert elveszĂ­ti a zselĂ©sĂ­tƑ kĂ©pessĂ©gĂ©t.

    6

    A kihƱlt tortaalapra rendezd el a friss gyĂŒmölcsöket, majd Ăłvatosan öntsd rĂĄ a langyos zselatint, hogy mindenhol bevonja a gyĂŒmölcsöket.

    A gyĂŒmölcsöket elƑre vĂĄgd fel Ă©s rendezd el a tortĂĄn, hogy szĂ©p legyen a lĂĄtvĂĄny. A zselatin ne legyen tĂșl forrĂł, kĂŒlönben megolvasztja a tortaalapot.

    7

    Helyezd a tortĂĄt hƱtƑbe legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra, hogy a zselatin megdermedjen. TĂĄlalĂĄs elƑtt szeleteld fel Ă©s dĂ­szĂ­tsd extra gyĂŒmölcsökkel.

    A tortĂĄt a hƱtƑben fedd le fĂłliĂĄval, hogy ne szĂĄradjon ki a teteje.