Fügés-mézes parfé tálalva

Fügés-mézes parfé

A fügés-mézes parfé egy frissítő és ínycsiklandó édesség, amely a füge gazdag, édes ízét és a méz karakteres édességét ötvözi. A füge és a méz egy igazán harmonikus kombinációt alkotnak, amely tökéletesen illik a krémes parfé alapjához. A parfé ideális választás azoknak, akik egy különleges, de egyszerű édességre vágynak, amely a tavasz ízeit hozza el.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
200 ml Tej
50 g Cukor
3 db Tojás sárgája
4 db Friss füge
3 ek. Méz
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.

    A pontos méréshez használj digitális mérleget.

    2

    A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.

    A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg az ki nem fehéredik.

    3

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.

    Ha a krém mégis kicsapódna, azonnal vedd le a tűzről, és keverd simára egy botmixerrel.

    4

    A friss fügéket vágd apró darabokra, és add hozzá a tojásos keverékhez. A mézet is add hozzá, hogy az édesség és a fügék íze összeérjen.

    Ha nincs friss fügéd, használhatsz aszalt fügét is, de azt előtte áztasd be egy kis rumba vagy narancslébe.

    5

    Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a füge darabokat. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.

    A szűrés azért fontos, hogy a parfé krémes és selymes legyen.

    6

    Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.

    A parfé akkor a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben pihen.