Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.
A pontos méréshez használj digitális mérleget.
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.
A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg az ki nem fehéredik.
Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.
Ha a krém mégis kicsapódna, azonnal vedd le a tűzről, és keverd simára egy botmixerrel.
A friss fügéket vágd apró darabokra, és add hozzá a tojásos keverékhez. A mézet is add hozzá, hogy az édesség és a fügék íze összeérjen.
Ha nincs friss fügéd, használhatsz aszalt fügét is, de azt előtte áztasd be egy kis rumba vagy narancslébe.
Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a füge darabokat. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.
A szűrés azért fontos, hogy a parfé krémes és selymes legyen.
Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.
A parfé akkor a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben pihen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.