Füstölt paprikás barbecue szósz tálalva grillezett húsokkal

Füstölt paprikás barbecue szósz

A füstölt paprikás barbecue szósz az amerikai konyha egyik alapvető eleme, amely gazdag és füstös ízvilágával tökéletes kiegészítője a grillezett ételeknek. A füstölt pirospaprika karakteres aromája és a barna cukor édessége harmonikusan egészíti ki egymást, míg az almaecet és a Worcestershire szósz egyensúlyt teremtenek az ízek között. Ez a szósz gyorsan elkészíthető, és garantáltan feldobja a családi grillezéseket vagy a hétköznapi hamburgereket is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Ketchup
50 g Barna cukor
30 ml Almaecet
2 tk. Füstölt pirospaprika
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
20 ml Worcestershire szósz
10 g Mustár
1 tk. Cayenne bors
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretű lábasban keverd össze a ketchupot, a barna cukrot és az almaecetet.

    A ketchup minősége befolyásolja a szósz ízét, válassz jó minőségű terméket. A barna cukor helyett használhatsz melaszt vagy mézet is.

    2

    Add hozzá a füstölt pirospaprikát, a reszelt fokhagymát és a Worcestershire szószt, majd keverd simára.

    A füstölt pirospaprika intenzív ízt ad a szósznak, de ha nincs, használhatsz sima pirospaprikát és egy kevés füstölt aromát. A fokhagymát reszeld finomra, hogy ne legyenek benne nagy darabok.

    3

    Keverd hozzá a mustárt és a cayenne borsot, majd ízesítsd sóval.

    A mustár és a cayenne bors adja a szósz pikáns ízét, a mennyiségükkel ízlés szerint játszhatsz.

    4

    Főzd a szószt alacsony lángon 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek és a szósz besűrűsödjön.

    Fontos, hogy a szósz alacsony lángon főjön, különben leéghet. Időnként keverd meg, hogy ne tapadjon le az edény aljára.

    5

    Hűtsd le a szószt, és tálald grillezett húsok, sült krumpli vagy hamburger mellé.

    A szósz hűtőben tárolva 1-2 hétig is eláll. Tálalás előtt érdemes átkeverni.