Egy közepes méretű lábasban keverd össze a ketchupot, a barna cukrot és az almaecetet.
A ketchup minősége befolyásolja a szósz ízét, válassz jó minőségű terméket. A barna cukor helyett használhatsz melaszt vagy mézet is.
Add hozzá a füstölt pirospaprikát, a reszelt fokhagymát és a Worcestershire szószt, majd keverd simára.
A füstölt pirospaprika intenzív ízt ad a szósznak, de ha nincs, használhatsz sima pirospaprikát és egy kevés füstölt aromát. A fokhagymát reszeld finomra, hogy ne legyenek benne nagy darabok.
Keverd hozzá a mustárt és a cayenne borsot, majd ízesítsd sóval.
A mustár és a cayenne bors adja a szósz pikáns ízét, a mennyiségükkel ízlés szerint játszhatsz.
Főzd a szószt alacsony lángon 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek és a szósz besűrűsödjön.
Fontos, hogy a szósz alacsony lángon főjön, különben leéghet. Időnként keverd meg, hogy ne tapadjon le az edény aljára.
Hűtsd le a szószt, és tálald grillezett húsok, sült krumpli vagy hamburger mellé.
A szósz hűtőben tárolva 1-2 hétig is eláll. Tálalás előtt érdemes átkeverni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.