FĂŒstölt sajtos-fokhagymĂĄs focaccia tĂĄlalva

FĂŒstölt sajtos-fokhagymĂĄs focaccia

A focaccia egy hagyomĂĄnyos olasz kenyĂ©r, amely mĂĄr az Ăłkori RĂłma idejĂ©n is nĂ©pszerƱ volt. A fokhagyma Ă©s a fĂŒstölt sajt kombinĂĄciĂłja gazdag Ă­zeket ad a focacciĂĄnak, ami tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy Ă­nycsiklandĂł Ă©tkezĂ©shez. A fokhagyma karakteres Ă­ze Ă©s a fĂŒstölt sajt Ă©des Ă©s gazdag Ă­zvilĂĄga tökĂ©letesen illik a friss tĂ©sztĂĄhoz. Ez a recept könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­thetƑ otthon, Ă©s garantĂĄltan mindenki imĂĄdni fogja a friss kenyĂ©r Ă­zĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 20 g Friss Ă©lesztƑ
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 500 g Liszt
⭕ 10 g Só
⭕ 150 g FĂŒstölt sajt
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 ml OlĂ­vaolaj (kenĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    ElƑször kĂ©szĂ­tsd el az Ă©lesztƑt: egy tĂĄlban keverd el a meleg vizet Ă©s a cukrot, majd morzsold bele az Ă©lesztƑt. Hagyd ĂĄllni 10 percig, amĂ­g felfut.

    A vĂ­z ne legyen tĂșl forrĂł, mert az elpusztĂ­tja az Ă©lesztƑt. A kĂ©zmeleg a legideĂĄlisabb.

    2

    Közben egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt. Amikor az Ă©lesztƑ felfutott, add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat Ă©s öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ.

    A tĂ©sztĂĄt addig gyĂșrd, amĂ­g elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl Ă©s rugalmas nem lesz. Ez kb. 8-10 percet vesz igĂ©nybe.

    3

    A tĂ©sztĂĄt pihentesd letakarva 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy megkeljen. Az ideĂĄlis hƑmĂ©rsĂ©klet körĂŒlbelĂŒl 25°C.

    A tĂ©sztĂĄt meleg helyen keleszd, pĂ©ldĂĄul a radiĂĄtor közelĂ©ben vagy a sĂŒtƑben alacsony hƑfokon.

    4

    Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂ­tsd ki egy lisztezett felĂŒletre, Ă©s Ăłvatosan nyĂșjtsd ki egy tĂ©glalap alakĂș formĂĄra.

    A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, mert akkor kiszĂĄradhat a sĂŒtƑben.

    5

    A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, Ă©s aprĂłra vĂĄgd. A fĂŒstölt sajtot reszeld le, majd szĂłrd a kinyĂșjtott tĂ©sztĂĄra.

    A fokhagymĂĄt reszelve is hozzĂĄadhatod, Ă­gy intenzĂ­vebb lesz az Ă­ze.

    6

    A tĂ©szta szĂ©lĂ©t hajtsd fel egy kicsit, majd Ăłvatosan nyomkodd bele a reszelt fĂŒstölt sajtot Ă©s a fokhagyma darabokat. Kend meg a tetejĂ©t olĂ­vaolajjal.

    A tĂ©sztĂĄba ujjbegyekkel mĂ©lyedĂ©seket nyomhatsz, amikbe olĂ­vaolajat csepegtethetsz sĂŒtĂ©s elƑtt.

    7

    Hagyjuk a tĂ©sztĂĄt mĂ©g 15 percig pihenni, majd sĂŒsd elƑmelegĂ­tett 200°C-os sĂŒtƑben 20-25 percig, amĂ­g a teteje szĂ©p aranybarna nem lesz.

    SĂŒtĂ©s közben figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjen meg a teteje. Ha szĂŒksĂ©ges, takard le alufĂłliĂĄval.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hƱlni, majd szeleteld fel és tålald frissen.

    A focaccia frissen a legfinomabb, de mĂĄsnap is fogyaszthatĂł.