FĂŒstölt sonka krumplival tĂĄlalva

FĂŒstölt sonka krumplival

A fĂŒstölt sonka krumplival egy igazi klasszikus a magyar konyhĂĄban, amely a hĂĄzias Ă­zeket idĂ©zi meg. Ez az Ă©tel az egyszerƱsĂ©g Ă©s a laktatĂł fogĂĄsok tökĂ©letes pĂ©ldĂĄja. A fĂŒstölt sonka gazdag aromĂĄja tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a fƑtt krumpli puha textĂșrĂĄjĂĄt. Gyakran kĂ©szĂ­tik ĂŒnnepek utĂĄn, amikor a sonkĂĄt kreatĂ­van szeretnĂ©k felhasznĂĄlni. KivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs egy hĂ©tköznapi vacsorĂĄhoz vagy egy hagyomĂĄnyos magyar ebĂ©dhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g FĂŒstölt sonka
⭕ 800 g Krumpli
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 tk. Só
⭕ 30 ml Olaj
⭕ 10 g Petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a krumplit, Ă©s hĂĄmozd meg. VĂĄgd kockĂĄkra, majd enyhĂ©n sĂłs vĂ­zben fƑzd puhĂĄra körĂŒlbelĂŒl 15 perc alatt.

    A krumplit ne fƑzd tĂșl, mert könnyen szĂ©tesik a keverĂ©s sorĂĄn. Akkor jĂł, ha villĂĄval könnyen ĂĄt tudod szĂșrni, de mĂ©g megtartja a formĂĄjĂĄt.

    2

    AmĂ­g a krumpli fƑ, aprĂ­tsd fel a vöröshagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt. Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat, Ă©s pĂĄrold ĂŒvegesre a hagymĂĄt.

    A hagymåt alacsony långon pårold, hogy ne égjen meg, mert keserƱ ízt ad az ételnek.

    3

    Add hozzĂĄ a felkockĂĄzott fĂŒstölt sonkĂĄt a serpenyƑbe. PirĂ­tsd 5-6 percig, hogy az Ă­zek kibontakozzanak.

    Ha a sonka nagyon sĂłs, elƑtte ĂĄztasd be pĂĄr percre hideg vĂ­zbe, hogy csökkentsd a sĂłtartalmĂĄt.

    4

    Add hozzå a fokhagymåt, a babérlevelet, és szórd meg egy kevés fekete borssal. Pårold tovåbbi 2-3 percig.

    A babĂ©rlevelet a vĂ©gĂ©n vedd ki, mielƑtt a krumplit hozzĂĄadod.

    5

    Amikor a krumpli megfƑtt, szƱrd le, majd add hozzĂĄ a sonkĂĄs keverĂ©khez. Óvatosan keverd össze, hogy a krumpli ne törjön össze tĂșlsĂĄgosan.

    Ha a krumpli nagyon szĂĄraz lenne, adhatsz hozzĂĄ egy kevĂ©s fƑzƑvizet, hogy krĂ©mesebb legyen.

    6

    TĂĄlald a fĂŒstölt sonkĂĄt Ă©s a krumplit frissen aprĂ­tott petrezselyemmel megszĂłrva. Friss kenyĂ©rrel kĂ­nĂĄlhatod.

    Tålalåskor adhatsz hozzå egy kanål tejfölt vagy joghurtot is.