FĂŒstölt tarja pĂĄrolt zöldsĂ©gekkel tĂĄlalva

FĂŒstölt tarja pĂĄrolt zöldsĂ©gekkel

A fĂŒstölt tarja pĂĄrolt zöldsĂ©gekkel egy klasszikus magyar fogĂĄs, amely az egyszerƱsĂ©g Ă©s az Ă­zletes alapanyagok kombinĂĄciĂłjĂĄval nyeri el mindenki tetszĂ©sĂ©t. A szaftos fĂŒstölt hĂșs Ă©s a friss, roppanĂłs zöldsĂ©gek harmĂłniĂĄja tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy gyors, mĂ©gis kĂŒlönleges vacsorĂĄhoz. Ez a recept könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă­gy ideĂĄlis hĂ©tköznapokra is, amikor valami hĂĄzias Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©telt szeretnĂ©l az asztalra tenni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g FĂŒstölt tarja
⭕ 200 g SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 150 g ZöldborsĂł
⭕ 200 g Karfiol
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒstölt tarjĂĄt szeleteld vĂ©konyabb szeletekre, majd egy serpenyƑben forrĂłsĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s sĂŒsd meg mindkĂ©t oldalĂĄt 3-4 percig, amĂ­g enyhĂ©n aranybarnĂĄra pirul.

    Ne sĂŒsd tĂșl a tarjĂĄt, mert kiszĂĄradhat. Akkor jĂł, ha kĂ­vĂŒl aranybarna, belĂŒl mĂ©g puha.

    2

    A sårgarépåt, karfiolt és zöldborsót tisztítsd meg. A sårgarépåt vågd vékony hasåbokra, a karfiolt szedd kisebb rózsåkra.

    A zöldsĂ©geket Ă©rdemes egyforma mĂ©retƱre vĂĄgni, hogy egyenletesen fƑjenek meg.

    3

    Egy nagy serpenyƑben vagy pĂĄrolĂłedĂ©nyben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd pirĂ­tsd meg az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt 1-2 perc alatt.

    A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert megĂ©ghetnek Ă©s keserƱ Ă­zt adnak az Ă©telnek. Alacsony lĂĄngon, folyamatosan kevergetve pirĂ­tsd Ƒket.

    4

    Add hozzĂĄ a zöldsĂ©geket, Ă©s sĂłval, borssal Ă­zesĂ­tsd. PĂĄrold fedƑ alatt 10-12 percig, amĂ­g a zöldsĂ©gek megpuhulnak, de ropogĂłsak maradnak.

    A pĂĄrolĂĄs sorĂĄn figyelj, hogy ne Ă©gjen le a zöldsĂ©g. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.

    5

    TĂĄlald a fĂŒstölt tarjĂĄt a pĂĄrolt zöldsĂ©gekkel, Ă©s szĂłrd meg aprĂłra vĂĄgott friss petrezselyemmel. KĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© friss kenyeret vagy burgonyapĂŒrĂ©t.

    A burgonyapĂŒrĂ© kĂ©szĂ­tĂ©sekor hasznĂĄlhatsz egy kis szerecsendiĂłt a kĂŒlönleges Ă­zhatĂĄsĂ©rt.